Club op Zondag

DEN BOSCH | Wees welkom bij Club Zondag op 25 september vanaf 15.00 uur bij Podium Azijnfabriek aan de Triniteitstraat 19 in Den Bosch. Met ook dit keer weer drie optredens, alle drie anders, maar te gek goed! Het trio Zarah Yolanda, Paul van Pelt en Jan de Waard brengt de bezoekers in vervoering met zwoele en melancholische Duitse liederen. Daarna is het podium voor de jonge (jazz) violiste Eva van der Sterren en gitarist Abel Ton. Eva's stijl is een combinatie van jazz, Slavische en Balkan klanken en licht klassiek en Abel is voornamelijk geïnteresseerd en gespecialiseerd in Avant Garde Jazz en Gypsy Jazz. Het derde optreden wordt verzorgd door Hillbilly Hayride. Een punky-bluegrass band, puur en oprecht. Meerstemming en uiteraard met het geluid van de banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en lapsteel. De foyer is open vanaf 12.00 uur. Entree: 6,50 euro in de voorverkoop (exclusief servicekosten) en 10 euro op zondag aan de deur. Kaartjes zijn te bestellen op https://podiumazijnfabriek.nl/event/club-zondag/ en op www.clubzondag.org.

Minder bussen

DEN BOSCH | Net als andere branches hebben ook de vervoerders te maken met een personeelstekort. Na de door de NS op het spoor aangekondigde maatregelen laat nu ook Arriva weten de dienstregeling te moeten aanpassen. Arriva denkt dat een tijdelijke aanpassing - tot aan de herfstvakantie – voldoende moet zijn. In die periode tot de herfstvakantie laat Arriva enkele stadsbuslijnen en twee transferiumbuslijnen iets minder frequent rijden. De wachttijden bij de halte worden daarmee een paar minuten langer, maar Arriva laat weten dat de capaciteit voldoende blijft om alle reizigers te kunnen vervoeren. Het gaat concreet om de lijnen 4 (Kruiskamp-station-De Groote Wielen) en lijn 8/9 (Maaspoort-station Vught). Lijn 10 (spitslijn Maaspoort) wordt in deze periode helemaal stilgelegd. Die reizigers moeten tijdelijk gebruik maken van de lijnen 7 of 8/9. De transferiumlijnen 60 (Deutersestraat) en 70 (De Vliert) rijden iets minder vaak. Transferiumlijn 80 (Pettelaarpark) blijft ongewijzigd.

Kunstmarkt

DEN BOSCH | Zondag 2 oktober van 12.00 u tot 17.00 tot uur vindt in de grote Hal in de Havenstraat in Den Bosch - vlakbij het station en de Vergulde Draak - de jaarlijkse kunstmarkt plaats. Daar waar de vlag uithangt moet je zijn!