Gemeente gaat deel Boterstraat vergroenen en rijbaan vervangen

OSS | Een deel van de Boterstraat en Kruisstraat worden binnenkort vergroend. Het initiatief komt van bewoners en ondernemers van de Boterstraat die met hun plannen naar de gemeente Oss gingen. Het past goed bij de motie Vergroenen Stadshart en eerder uitgevoerde werkzaamheden.

In een informatiebrief is te lezen dat de bewoners/ondernemers de kwaliteit van de rijbaan niet goed vinden en dat er weinig beplanting is. Naast het plan voor vergroening geven ze aan mogelijk het groen zelf te gaan onderhouden. De gemeente Oss is gaan kijken naar de mogelijkheden en is tot drie deelprojecten gekomen: het vergroenen van de Boterstraat met de hoek Kruisstraat, vervangen van de verharding in de Boterstraat en het vergroenen van de Kruisstraat van Ristorante Brigantino tot aan het Heschepad.
In de Boterstraat wordt bij het trottoir de breedte van 1,50 meter aangehouden. De ruimte die overblijft wordt gebruikt om vaste planten, hagen, heesters en een kleine boom aan te brengen. Op een aantal plekken komen (simpele) zitgelegenheden om in het groen te zitten. Ook komt er een kleine fietsenstalling. Lees volgende week meer in Weekblad Regio Oss.