Een mozaïekschilderij dat is gemaakt door creatievelingen.
Een mozaïekschilderij dat is gemaakt door creatievelingen.

Workshop Dansen voor je (kwaliteit van) Leven

Algemeen

OSS | In het jubileumjaar van Stichting Kanker in Beeld (25 jaar) wordt een nieuw initiatief gelanceerd: Dansen voor je Leven. Dit gebeurt op zaterdag 5 februari met een gratis pilot workshop in Theater De Lievekamp. Naast zingen, spelen (improvisatietheater), beeldend werken en schrijven brengen ze nu muziek en beweging samen. De workshop vindt plaats rond Wereldkankerdag (4 februari).

Bij Dansen voor je Leven (improvisatiedans) kunnen deelnemers ervaren wat het lichaam nog allemaal (wel) kan en daar kracht uit putten. De deelnemers gaan min of meer op ontdekkingsreis, naar hoe eindeloos de mogelijkheden van je lichaam zijn in welke fase van de ziekte of levensperiode je ook zit. “Het lichaam in beweging brengen en je laten meevoeren door de muziek werkt stimulerend, geeft je kracht en brengt veel vertrouwen in het eigen lichaam. Dans is een prachtige kunstvorm en is letterlijk de taal van het lichaam, een taal die iedereen verstaat én beheerst. Want voor deze improvisatiedans hoef je niet ontzettend lenig te zijn of per se een danspartner nodig te hebben”, aldus Stichting Kanker in Beeld.
De workshop is voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en vindt plaats van 10.30 tot 12.00 uur inclusief pauze. De workshop wordt gegeven door Lobke van der Sanden (docent dans/adviseur Kanker in Beeld Dansen voor je Leven /werkzaam als stadsprogrammeur bij Theater De Lievekamp in Oss). Aanmelden via info@kankerinbeeld.nl.
Stichting Kanker in Beeld ontwikkelt, faciliteert en financiert creatieve en beeldende initiatieven waarbij de verwerking van kanker centraal staat. In Oss is de tak Stichting Chaja actief. Lees meer op pagina 11.