De selectie van TOP Oss. Jearl Margaritha zit linksonder.
De selectie van TOP Oss. Jearl Margaritha zit linksonder.

‘We zijn zeker niet bang voor FC Den Bosch’

Voetbal

Tegen Jong AZ was Kay Tejan de belangrijke man met zijn winnende goal, maar de meest gevaarlijke aanvaller was Jearl Margaritha. De 21-jarige linksbuiten was een plaag voor de Alkmaarse defensie.

Helemaal tevreden was de aanvaller echter niet. “Het was een zwaarbevochten overwinning, want we winnen maar met 1-0. We kwamen wel regelmatig voor hun goal, maar scoren te weinig. Dat is ook een beetje het beeld van dit seizoen. We laten goed voetbal zien, maar hebben moeite met scoren. Samen met Kay heb ik het er vaak over. We wonen samen in Veghel, praten erover en kijken wedstrijden terug om nog beter te worden. In het veld weten we elkaar goed te vinden, maar de afstemming kan nog beter.” De van Almere City FC afkomstige Margaritha tekende aan het begin van deze maand een contract tot medio 2024. Een beloning voor zijn goede spel. “Ik kijk wel kritisch naar mezelf, want ik ga voor meer goals en assists. Als ouderwetse buitenspeler zie ik nog volop verbeterpunten. Dat ik nu een contract heb getekend, is een beloning voor mijn harde werk. Ik ben er blij mee en trots op.” 

Dromen
Met Tijjani Noslin en Sekou Sylla vertrokken dit jaar al twee spelers van TOP Oss naar de Eredivisie. “Ik ben zeker niet jaloers, ik gun het ze van harte. Ik heb nog steeds veel contact met ze en hoop dat ze het goed doen bij hun clubs? Of ik ook droom van de Eredivisie? Natuurlijk heb ik wensen, maar we zien wel hoe ik mijn pad ga bewandelen. Of dat nou rechtstreeks is of met een omweg, ik moet er hard voor werken.”

FC Den Bosch
Na twee overwinningen op rij is FC Den Bosch komende vrijdag de tegenstander. “Ik kom hier niet vandaan, maar ik voel dat de mensen naar de wedstrijd uitkijken. Ik heb er veel zin in en het is mooi dat publiek welkom is. In de uitwedstrijd verloren we, maar waren wij de ploeg met de kansen. We zijn zeker niet bang voor ze en gaan voor de winst.”