Afbeelding
Foto:

'Trots dat we in onze winkel deze producten hebben'

'In deze tijd van het jaar hebben we vele soorten Citrus. Veel mensen denken dat lekkere mandarijnen alleen in december te krijgen zijn. In tegendeel, we hebben meerdere soorten, van zoet tot zeer aromatische. 

We kiezen altijd de beste variëteiten clementines. Maar naast lekkere mandarijnen zijn er volop lekkere sinaasappels. Als u normaal geen sinaasappels eet, is dit toch wel het moment. We hebben nu Creta Star handsinaasappels, die zijn zo zoet, zeer sappig en hebben mooi zacht vruchtvlees. Onze klanten komen er speciaal voor.
De Creta Star is een navelsinaasappel en wordt op Kreta geteeld door de broers Giorgos en Kiriakos van het Griekse familiebedrijf Synergatiki. Vol passie telen ze en komen alleen naar ons als ze een vol oranje kleur en juiste brix hebben, zodat ze zorgen voor een ware smaaksensatie. Ze zijn gemakkelijk te pellen. Dat geldt ook voor de bijzondere Tarocco's van Sicilië. Deze halfbloed-sinaasappel groeit op de vruchtbare hellingen van de vulkaan Etna. De bodem en het juiste klimaat, overdag warm en koude nachten, zorgen voor een sublieme smaak. Als je dan weet dat er door die vruchtbare grond wel 20 procent meer vitamine C en kalium in zit, dan kom je proeven en weet dan wat je mist. Het mooie van deze bijzondere sinaasappels is dat ze ook niet verkrijgbaar zijn in de supermarkt. We hebben nu ook weer MandaRed-mandarijnen, een natuurlijke kruising van de Tarocco en Clementine. Officieel 's werelds eerste gepigmenteerde pitloze mandarijn. MandaRed bevat veel krachtige antioxidanten en groeit ook op Sicilië. Ik ben dan ook trots dat we deze mooie bijzondere producten in onze winkel aan kunnen bieden.'
Jos Schouten, Schouten Groente en Fruit