Expositie door De Kleiclub in Ravensteinse Garnizoenskerk

RAVENSTEIN | De Kleiclub houdt van 20 tot en met 29 mei een expositie in de Garnizoenskerk Ravenstein.

De Kleiclub is een geuzennaam voor een groep beeldend kunstenaars. Ze werken regelmatig samen aan projecten. Ieder vanuit zijn/haar eigen discipline, ideeën en plannen. Het experiment wordt daarbij niet geschuwd. Bijzondere, aparte en soms ‘vreemde’ combinaties worden uitgeprobeerd. De unieke werkwijze en eigen(zinnig)heid maakt het een bijzondere expositie. In deze expositie toont de groep van 16 multidisciplinaire kunstenaars voornamelijk keramisch werk. De expositie is te zien op 20, 21, 22 en 26, 27, 28 en 29 mei van 11.00 tot 17.00 uur.


Expositie BeeldKracht  


OSS | De expositie BeeldKracht is tot en met 12 juni te zien bij K26 aan de Kruisstraat 26 in Oss. Er nemen vijf kunstenaars aan deel. Eén van de vijf is de bekende (gast) kunstenaar en beeldhouwer Jan Aldenhoven uit Schijndel. De andere kunstenaars zijn Wim Lemmens, Beppie Lotterman, Ton Lotterman en Marion Vos. De expositieruimte is geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


De Platenman
naar Ravenstein


RAVENSTEIN | De Platenman komt op zondag 15 mei naar Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein. Van 14.00 tot 18.00 uur laat Mathijs bezoekers genieten van zijn uitgebreide collectie vinyl. 

Hij zal live platen draaien en iedereen op het terras aan de Molensingel 6 in Ravenstein verassen en vermaken met oude en nieuwe muziek. De specifieke klank en beleving van vinyl is voor vele van ons een nostalgische herinnering maar ook nieuwe muziek wordt nog steeds op vinyl uitgebracht vanwege het karakter van vinyl. De genres zijn divers en er is voor iedereen iets te vinden in de collectie van De Platenman. De vinylplaten zijn ook te koop. Sommige zijn ware collectors items. Daarnaast zal Jeroen Princen met zijn gitaar live muziek ten gehore brengen. De entree is gratis.


De Spellenraaf


RAVENSTEIN | De Spellenraaf organiseert sinds 2018 spellenavonden in Ravenstein. Om de twee maanden vindt de activiteit plaats bij VidiReo. 

"We hebben hierbij een groot aanbod vanuit onze eigen collecties mee die niet gelijk iedereen kent. Ook hoef je geen regels te lezen, we hebben ervaren uitleggers die u regels uitleggen." De komende (gratis) bijeenkomst is op zaterdag 21 mei vanaf 19.00 uur. De volgende data zijn zondag 10 juli van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdag 17 september en 19 november vanaf 19.00 uur.