Dennis van Aarssen. (Foto: Jorn Baars)
Dennis van Aarssen. (Foto: Jorn Baars) Foto: g a

'Swinging On A Star' gevarieerde show van Dennis van Aarssen

OSS | Zanger Dennis van Aarssen won in 2019 The Voice of Holland waarna zijn carrière een vliegende start nam. Debuutalbum ‘Forever You’ verscheen nog datzelfde jaar, bereikte in 2020 de goud status en werd beloond met de felbegeerde Edison Jazzism Publieksprijs. Vanavond (11 mei) is hij te zien in theater De Lievekamp.

Van Aarssen heeft met zijn aanstekelijke swing/jazz/pop sound binnen no time een eigen plaats veroverd in de Nederlandse muziekscene. Maar ook in het buitenland is het talent niet onopgemerkt gebleven. Vorige maand onderbrak hij zijn Nederlandse tour voor een bliksembezoek aan New York. Op uitnodiging van pianist en bandleider Jeff Franzel (pianist van Frank Sinatra en Sammy Davis jr) trad hij met diens big band op in de New Yorkse club Feinstein's/54Below "Een geweldige band, een prachtige zaal en het allerbelangrijkst, een waanzinnig publiek", liet een dankbare Dennis op Instagram weten.
Over de uitverkochte show in de New Yorkse jazzclub zegt z'n Amerikaanse gastheer: "Zo'n bijzonder talent als Dennis ontmoet je niet elke dag. Het was geweldig dit te delen met een enthousiast publiek. Dennis komt zeker snel terug."
Op zijn nieuwe album 'How to live' weet de ondertussen 27-jarige crooner trouw te blijven aan de sound waar hij zo van houdt. Hij schrijft eigen nummers maar maakt even makkelijk indruk met zijn vertolkingen van American Songbook klassiekers. In zijn nieuwe show wisselt hij zijn favoriete songs van Frank Sinatra, Michael Bublé en Jamie Cullum af met nummers uit zijn eigen repertoire.