Bezoekers van Come Out & Play.
Bezoekers van Come Out & Play. Foto: Leon Voskamp

Come Out and Play op nieuwe locatie

OSS | Festival Come Out and Play, georganiseerd door Groene Engel, keert na twee jaar corona afwezigheid, weer terug in het Osse centrum. 

Op zaterdag 21 mei komt het bekende festival naar een nieuwe locatie: het Sint Barbarapark naast Groene Engel. Daar komen de vertrouwde elementen van Come Out and Play terug zoals verschillende podia voor live muziek, foodtrucks en buitenbars en vermaak voor kinderen. 

Gratis
De achtste editie blijft ook een gratis toegankelijk evenement. Nieuw is onder andere een tweede groot podium op een bijzondere locatie én voor de liefhebber een afterparty op loopafstand. Het festival begint om 14.30 uur en duurt tot 23.00 uur.

Line-up
Programmeur Tim van Noort van Groene Engel tekent voor het eerst voor het programma. Zelf stond hij eerder als artiest op het festival én was hij vaste bezoeker. "Voor mij staat Come Out and Play bekend als een festival met een fijne sfeer en die wil ik graag behouden. Het festival is en blijft ook een springplank voor lokaal talent. Zo opent deze editie nieuwkomer en rapper Jakob uit Oss. Verder spelen onder andere de Osse punkrockband Speciekuip, Mexican Surf, het singer-songwriter duo In Between en Imme op ’t Veld. Daarnaast hebben we ook één van de verrassingen van de landelijke Popronde weten te strikken: MINKA. Zij maakt Nederlandstalige electropop waarmee ze dansfeestjes veroorzaakte door het hele land."

Nieuwe locatie
Voor het eerst gaat Groene Engel Come Out and Play bij het eigen pand organiseren. In de afgelopen periode heeft het cultuurpodium samen met brasserie Groene Engel al enkele kleinschalige events in het park gedaan en dat smaakt naar meer. Van Noort: "Daarnaast is er hier ruimte voor een tweede groot podium dat op het grasveld achter Sociaal Cultureel Centrum De Binnenstad komt. Hier komt podium 'De Fabriek' waar veelal pop en rock met een wat ruiger randje geprogrammeerd staat." In de zaal van de Groene Engel wordt na afloop een after-houseparty wordt gehouden. De kaartverkoop start binnenkort.