Afbeelding
Foto:

Groots Cubaans feest te zien in De Lievekamp

OSS | Op vrijdag 20 mei brengt een 14-koppige cast mét achtkoppige liveband de Cubaanse sferen naar de Grote Zaal van De Lievekamp in de grootse dansshow Soy de Cuba. Een romantisch verhaal op het ritme van Cuba. 

Soy de Cuba vertelt over een enorme passie voor dans en die ene grote liefde in je leven. Componist, auteur en musicaldirector Rembert Egues: "Muziek is de ziel van het Cubaanse volk. Het maakt niet uit in welke stemming mensen zijn: de muziek is alomtegenwoordig - in hun glimlach en in hun verdriet. Muziek is ons voedsel en brood wordt ook niet alleen voor de bakkers gebakken."
De bruisende stad Havana vormt het decor van ritmische dans, soulvolle zang en een bloedmooi liefdesverhaal. De jonge Ayala wil in Havana haar geluk als danseres beproeven. Ze belandt in een schitterende en energieke wereld, maar leert hier ook snel de donkere kant van intriges, jaloezie en rivaliteit van kennen. Maar Ayala geeft niet op in haar poging om danseres te worden en zo ook het hart van haar grote liefde te veroveren. Temperamentvolle Cubaanse dansen als salsa, mambo en rumba worden vermengd met moderne dansstijlen als streetdance. Een zeskoppige liveband en authentieke filmbeelden maken de avond compleet.