Woezik - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)
Woezik - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)

Overzicht van het regionale amateurvoetbal

Wat gebeurde er afgelopen weekend in het regionale amateurvoetbal? En wat staat er komende dagen op het programma?

Drie keer op rij verloor koploper Gemert in de Derde Divisie B en de voorsprong op concurrent OFC slonk. Afgelopen zondag wonnen de mannen van trainer Reinald Boeren niet van O.S.S.’20 (0-0), maar omdat OFC met 1-0 verloor bij UNA, is het gat vergroot tot drie punten. De volgende tegenstander van O.S.S.'20 is Dongen, dat bij een overwinning over de Ossenaren heen gaat.

Eerste klasse C
Wat een weekend voor Den van Deutekom. De 17-jarige Berghemnaar scoorde zaterdag twee keer in het met 1-7 gewonnen duel van TOP zaterdag bij Well. Op zondag mocht hij als invaller meedoen tegen Best Vooruit en hoe... Na de 1-0 van Stan van Dolleweerd en de daaropvolgende gelijkmaker leek 1-1 te eindstand te worden tussen TOP en Best Vooruit. Totdat Van Deutekom in de 95ste minuut een corner bij de tweede paal binnenkopte. “Het was mijn derde invalbeurt bij zondag 1 en dat blijft toch wel spannend. Dat ik dan vervolgens de winnende maak zorgde voor een enorme ontlading”, aldus de pas 17-jarige Berghemnaar die bezig is aan zijn eerste seizoen bij TOP. Komende donderdag komt EFC op bezoek op het Osse kunstgras. In dezelfde eerste klasse C kan HVCH officieus kampioen worden als het wint van Erp. Onderin staat er voor Berghem Sport een heel belangrijke wedstrijd op het programma. Winst op Rhode is noodzakelijk, anders komen de Berghemnaren onderin in serieuze problemen.

Derde klasse C
Schijndel gaat op korte termijn de titel pakken in de derde klasse C. Door de 1-2 winst bij Margriet is het gat negen punten met nog vijf wedstrijden te gaan. FC Schadewijk lijkt verzekerd van een langer verblijf in de derde klasse. Tegen RKTVC werd er met 3-1 gewonnen. FC Schadewijk gaat donderdag op bezoek bij toekomstig kampioen Schijndel. Margriet gaat naar BMC, Nooit Gedacht ontvangt in Geffen Avanti'31.

Vijfde klasse B
DESO maakte weinig indruk op bezoek bij MOSA'14 en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In de titelstrijd liep het geen schade op, aangezien concurrent Wadenoijen met 1-1 gelijkspeelde bij Ophemert. Maaskantse Boys hield aan het bezoek aan Haren drie punten over: 0-1. Ruwaard kende zondagmiddag geen moeite met OKSV. Door goals van Wes Kroezen, Sarrhini Et-Tahouri (twee), Ahmed Abdul en Jari Langenkamp werd het 5-0. Bij OKSV is de personele nood zo hoog dat hoofdtrainer Freek Toren onder de lat plaats moest nemen. Frank Vos, normaal gesproken de eerste doelman, ging naar de spits en derde doelman Joris Kuijpers werd ook als veldspeler opgesteld. Toren: "Er komt een speler terug, dus ik hoef gelukkig niet meer tussen de palen.”

Trainer Ruwaard
Opmerkelijk nieuws bij sv Ruwaard. De Osse club verlengde in december vorig jaar het contract met hoofdtrainer Eugene Geenen, maar heeft hem laten weten terug te komen op deze beslissing. "Eugene is een bijzonder prettig mens, maar de spelers vinden hem niet de geschikte trainer voor ons eerste elftal. Dat betreur ik ten zeerste”, aldus Bjorn van Bergen van de TC.