Tim Waterink scoorde twee keer voor O.S.S.'20. (Foto: Jeroen Engelen)
Tim Waterink scoorde twee keer voor O.S.S.'20. (Foto: Jeroen Engelen) Foto:

Overzicht van het regionale amateurvoetbal

Wat gebeurde er afgelopen weekend op de voetbalvelden? En wat staat er komend weekend op het programma?

O.S.S.’20 staat door de 1-2 overwinning op Dongen op de zevende plaats in de Derde Divisie B. Met nog vier wedstrijden te gaan is een tweede plaats nog mogelijk, maar ook de tiende. Komende zondag tegen Hercules ziet trainer Bertran Kreekels als een cruciale wedstrijd. “Als we die winnen, doen we volop mee om een plekje bij de eerste drie en maken we kans op de nacompetitie. We willen het natuurlijk op een mooie manier afsluiten.” Over het veld in Dongen was Kreekels heel duidelijk. “Een schande. Het hoofdveld van O.S.S.’20 in het kwadraat.” Goed voetbal was volgens Kreekels niet mogelijk. “Daarom hebben we gekozen voor langebal.nl. Dat is met onze spits Tim Waterink ook goed te doen.” In de eerste helft ging het spel gelijkwaardig tegen elkaar op. Het was Dongen dat op voorsprong kwam door Mart van Bree, maar vlak voor rust tekende Waterink voor de gelijkmaker. In de tweede helft had O.S.S.’20 de controle en was het opnieuw Waterink die scoorde.  

Derde klasse C
FC Schadewijk verloor met 3-5 van Margriet (zie artikel hieronder). Nooit Gedacht won met 3-0 van Alem. “Ik zag energie, power en wil om te winnen”, aldus trainer Henry van der Linden. “Een compliment aan de groep dat ze het heel goed opgepakt hadden om het gevaar van Alem te neutraliseren. Aan de bal speelden we in een hoog tempo met veel geduld. We speelden de bal goed rond en als we de vrije backs konden vinden, hadden we lopende mensen die gevaarlijk werden.” 

Vierde klasse H
Herpinia is een rare ploeg. Na de 0-5 nederlaag afgelopen donderdag tegen Gassel werd zondag Cito op 3-3 gehouden. Na 9 minuten stond het al 3-0, maar de Ossenaren sleepten een punt in de wacht. Koploper Vorstenbossche Boys profiteerde door een 2-3 overwinning op Festilent en zou komend weekend bij een overwinning op Juliana Mill en gunstige resultaten op de andere velden kampioen kunnen worden. Onderin lijkt het doek te gaan vallen voor Ulysses, maar lees daarover meer in het artikel onderaan deze pagina.

Vijfde klasse B
DESO won met 5-2 van Ruwaard en zag dat concurrent Wadenoijen punten morste tegen SCZ: 1-1. Komende zondag staan beide ploegen tegenover elkaar in Wadenoijen. "Als wij dat duel winnen, worden we kampioen”, aldus DESO-trainer John Putters. Met rust was er geen vuiltje aan de hand voor DESO. Ruwaard werd onder druk gezet en ging met een 2-0 achterstand (eigen doelpunt en goal Agonis Hoti) de rust in. "We hebben de bal rond laten gaan en het veld groot gemaakt. De beste spelers van Ruwaard hebben we vastgezet, zodat ze niet aan voetballen toekwamen.” In de tweede helft kwam DESO via Hoti op 3-0, maar daarna kwamen de bezoekers via Ahmed Abdul en Saboer Wardak terug tot 3-1 en 3-2. Putters: "Je ziet dan dat jongens zenuwachtig worden en dat gaat in de koppies zitten. Na de 4-2 van Dani Jonker was de wedstrijd echter gespeeld.” Jeffry van Oss maakte er nog 5-2 van. De doelstelling van DESO is behaald. "Dat was het behalen van de nacompetitie. Maar natuurlijk gaan we nu voor het hoogst haalbare: de titel."