Dynamico blijft actief in de Eredivisie. (Rachelle Fotografie)
Dynamico blijft actief in de Eredivisie. (Rachelle Fotografie) Foto:

Dynamico speelt zich veilig en neemt afscheid van trainer

ALMERE | De handballers van Dynamico zijn nu ook mathematisch verzekerd van nóg een seizoen eredivisie. De Oss/Heesche equipe was in de hoofden van spelers en entourage al een tijdje veilig, maar na de zege op Havas (27-28 na een ruststand van 13-14) kan het ook in theorie niet meer fout. Het goede nieuws valt samen met het aangekondigde vertrek van trainer/coach Vladan Mijalkovic.

De oud-Tachos-man deelde donderdag aan de spelersgroep mee dat hij na twee seizoenen Dynamico een stap hogerop gaat maken. "Voor de club en alle vrijwilligers had hij tijdens zijn afscheidsspeech alleen maar lovende woorden”, aldus aanvoerder Erik Loeffen. "We gaan van beide kanten in ieder geval met een goed gevoel uit elkaar, dus dat is mooi.”
Vertrouwen
Makkelijk ging het niet tegen Havas, want Dynamico speelde niet hun beste handbal. Open kansen missen, technische fouten, passes die niet lukten, in de verdediging te kwetsbaar op de hoeken. Door de nipte zege op Havas kan Dynamico in de laatste twee duels vrijuit spelen en kijken of het nog de grens van 20 punten kan doorbreken. De ploeg staat nu twaalfde. Dat het goed kwam met de donkerblauwe brigade, wist oppersupporter André van Orsouw het hele seizoen zeker, maar rond december werd de situatie penibel toen toenmalig hekkensluiter EHC een opmars maakte en ons naderde (drie punten). Maar het vertrouwen van André bleek terecht; door twee sterke series (zes uit drie in december/januari en zeven uit vier in april) werd afstand genomen van de enige degradatieplaats.