Berry Reijnen. (Foto: Willemijn Ploem)
Berry Reijnen. (Foto: Willemijn Ploem) Foto:

Ouderen Songfestival met Ossenaar in de finale

AMSTERDAM | Nu alle aandacht voor het Eurovisie Songfestival is verstomd zijn de blikken nu gericht op de Grande Finale van de dertigste jubileumeditie van het landelijke Ouderen Songfestival. De door de coronaperikelen uitgestelde finale van 2021 zal op zondagmiddag 22 mei plaats vinden in Theater DeLaMar in Amsterdam. 

Onder de zeventien finalisten zal Ossenaar Berry Reijnen voor de vierde maal in successie een gooi doen naar de ereplaatsen. Hij hoopt met zijn presentatie van de openingsaria van Zsupán uit de operette ‘der Zigeunerbaron’ zowel de jury als het publiek van een nu al uitverkocht theater voor zich winnen. Vorig jaar sprak hij met Weekblad Regio Oss en gaf toen aan met gezonde spanning richting de finale te gaan. "De eerste keer was het zeer bijzonder om op te mogen treden in DeLaMar, toch een heilige plek voor vocalisten. Ik heb er nu al vaker gestaan, maar het streelt me nog steeds. Als ik opkom op de bühne, wil ik meteen het publiek pakken met mijn houding. Ik ga ervoor om de bezoekers en de deskundige jury te verblijden met mooie muziek. Natuurlijk zou het leuk zijn om te winnen, maar met zo’n enorm gevarieerd repertoire van de finalisten is het een grote gok. Stel dat ik win? Het staat natuurlijk prachtig op mijn cv en zou een prachtige waardering zijn.”

Lievekamp
In het najaar strijkt de organisatie van het Ouderen Songfestival neer in Oss. In Theater De Lievekamp worden ze gastvrij ontvangen voor een voorronde en een halve finale van de 31ste editie.