Waterpolodames Arethusa kunnen promoveren

OSS | De waterpolodames van Arethusa hebben zaterdag afgerekend met De Linge uit Gorinchem: 15-6. Trainer Hans Willemsen: "Nu de promotie naar de eerste divisie echt binnen handbereik ligt, komen de dames tot hun beste spel. Deze kans willen ze niet uit de vingers laten glippen."

Twee weken geleden moest Arethusa in de uitwedstrijd tegen De Linge flink aan de bak. De wedstrijd werd toen krap gewonnen met 9-11. Arethusa begon afgelopen zaterdag ijzersterk aan de wedstrijd en kwam in de eerste periode op een 5-1 voorsprong. Helaas voor de Osse ploeg moest Saskia Versteeg met letsel (vinger uit de kom) het water verlaten. Dit ongeluk gebeurde al binnen twee minuten, maar Arethusa hield het hoofd koel en ging gewoon door met scoren. In de tweede periode liep Arethusa uit naar 8-3. In de 3e periode vielen de meeste doelpunten en werd het 13-5. In de laatste periode speelden ze de wedstrijd gecontroleerd uit en werd de eindstand 15-6. Simone Lucas werd met vijf treffers topscorer. Sophie Merkens maakte er drie.

Drie duels
In komende 3 weken staan er nog 3 wedstrijden op het programma.
-Woensdag 18 mei speelt Arethusa om 19.45 uur de laatste thuiswedstrijd tegen NDD uit Doetinchem. Deze wedstrijd zou eigenlijk op 28 mei gespeeld worden, maar is verplaatst op verzoek van de bezoekers. NDD staat op de negende plek, dus deze wedstrijd moet geen probleem zijn voor de Osse dames. Bij promotie is promotie voor Arethusa een feit.
-Op zaterdag 21 mei spelen ze uit tegen Aquarijn uit Nieuwegein. Deze ploeg staat op de derde plek en de vorige wedstrijd werd verloren met 6-9. "Wij misten toen drie basisspeelsters vanwege corona-besmettingen, maar we zijn gebrand op sportieve revanche", aldus Willemsen.
-Op vrijdag 27 mei wacht de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper ZV Utrecht. "We kijken uit naar deze krachtmeting. Dit zal een mooie wedstrijd worden en we hopen voor een stunt te kunnen zorgen. De vorige keer verloren we nipt met 6-7 van deze ploeg."