Zelfs in de ruimte is werk van Kusters Precision Parts te vinden

OSS | Jan Kusters van Kusters Precision Parts is verkozen tot Ondernemer van het Jaar 2022. "Het was voor mij een complete verrassing."

Kusters was in het verleden vaker genomineerd, maar de titel pakte hij nog niet. Daar kwam afgelopen zaterdag verandering in. "Ik had een heel bijzonder weekend. Op donderdagavond had ik een etentje met buitenlandse gasten, vrijdag was de opening van de nieuwe fabriek en zaterdag was er een open dag. De titel zaterdagavond was de klap op de vuurpijl. Zo'n weekend ga ik nooit meer meemaken. En zondag? Ik zat om 9.00 uur lekker op het fietsje voor een tocht over de dijk."

Kusters Precision Parts
Het bedrijf werd in 1973 gestart door zijn vader Adriaan, chef gereedschapsmakerij bij Philips in Oss. Zijn hobby metaalbewerking groeide uit tot een bedrijf met vele medewerkers en een stevige positie in de branche. Kusters legt zich met name toe op de toelevering van (fijn)mechanische componenten in allerlei maten en vormen aan een brede groep van industrieƫn, variƫrend van voeding en chemische industrie tot automotive en luchtvaart. Door flexibiliteit, vakmanschap en een modern machinepark is het in staat om prototypes en kleine series op maat te produceren. 30 procent van de omzet wordt in het buitenland gerealiseerd. Zelfs in de ruimte op satellieten zijn Kusters Precision Parts te vinden. Het bedrijf heeft kwaliteit tot zijn kernkracht gemaakt en is gecertificeerd ISO 9001 en AS 9100D. Er is sprake van een hoge graad van automatisering, maar Kusters is nog steeds een bedrijf waar vakmanschap centraal staat. "Het is hard gegaan met de ontwikkelingen. Als iemand tien jaar geleden dit had voorspeld, had ik hem niet geloofd." Lees meer op 24 en 25.