Open Coffee BOOST evenement voor zzp’ers


OSS | Het evenement Open Coffee Boost vindt plaats op donderdag 2 juni van 15.00 tot 18.00 uur bij @Paulus in Oss. Dit evenement is speciaal voor zzp’ers, starters en mensen die veel met zzp’ers werken. Het thema is ‘Ondernemen in turbulente tijden’. 

Veel zzp’ers hebben de laatste jaren creatief moeten zijn om hun bedrijf draaiende te houden. Nu ze weer echt kunnen ondernemen en de economie goed draait, profiteren velen daarvan. Maar niemand weet in deze tijden goed wat ons te wachten staat. Om die reden bieden zzp NOB BOOST en Open Coffee Oss dit kosteloze evenement aan. "Zzp’ers verdienen een toekomst waarin hun bedrijf robuust verder kan. In dit evenement is er daarom veel aandacht voor het versterken van de zzp’er zelf én zijn bedrijf. Een zzp’er ís immers zijn bedrijf, en hij werkt niet alleen ín maar ook áán zijn bedrijf. De markt is gunstig nu, wat juist een goed moment is om alle facetten van het bedrijf door te lopen. Een soort APK voor de zzp’er dus."
Om deze APK invulling te geven, is er een sterk interactief programma opgezet. Martijn Pennekamp geeft een workshop 'Spiegel je business' waarin alle vitale onderdelen van bedrijfsvoering voorbij komen. Daarna zijn er zes workshops van ervaren zzp’ers over thema’s als marketing, tarifering, persoonlijk leiderschap en inkomen bij ziekte. Tot slot is er een netwerkborrel.
Zzp NOB BOOST en Open Coffee OssMensen die bij dit kosteloze evenement aanwezig willen zijn, melden zich aan via de website www.zzpnobboost.nl. Zzp NOB BOOST is een door de provincie en gemeentes gestimuleerd project om het werkklimaat voor zzp’ers in Noordoost Brabant zo optimaal mogelijk te maken. Open Coffee Oss is een zzp netwerkverband die elkaar elke eerste vrijdag van de maand ontmoeten. Samen organiseren zij dit evenement om kleine ondernemers in Oss maar ook in de bredere regio te versterken en starters op weg te helpen.


ICT-vacatures gestegen


In april 2022 werden in Noord-Brabant 26.859 WW-uitkeringen verstrekt. Dat is een daling van 4,3% in vergelijking met de maand ervoor en een daling van 32% ten opzichte van een jaar geleden. Op de ICT-arbeidsmarkt is sprake van grote krapte.

De vraag naar personeel in ICT-beroepen is al jaren groot. In 2021 is het tekort aan ICT'ers toegenomen. In de provincie Noord-Brabant nam het aantal ICT-vacatures tussen eind 2020 en eind 2021 met circa 60% toe. In het vierde kwartaal van 2021 stonden er ruim 3.500 vacatures open voor ICT-professionals. Het aantal WW'ers ingeschreven met een ICT-beroep nam het afgelopen jaar juist af met ruim een kwart. Tegenover iedere beschikbare werkzoekende met een ICT-beroep staan ruim 11 vacatures. Uit het werkgeversonderzoek van UWV blijkt dat (landelijk) 63% van de in 2021 ontstane vacatures in de ICT-sector moeilijk vervulbaar is. Werkgevers uit de ICT-sector geven aan dat sollicitanten vaak onvoldoende vakkennis hebben of niet over de benodigde werkervaring beschikken. Daarnaast zijn veel vacatures volgens hen moeilijk vervulbaar vanwege de specialistische aard van het werk.