Alzheimer Café over inzet hulpmiddelen


Aangenaam en veilig leven thuis, ook bij dementie. Je kent het misschien wel van de reclame; op afstand apparatuur, verlichting en alarm bedienen. Alzheimer Café Oss staat op maandag 13 juni in het teken van het inzetten van hulpmiddelen, wat kunnen deze voor je betekenen? 

Wat is er mogelijk op het gebied van techniek, wat me kan helpen om langer veilig thuis te kunnen blijven wonen? Welke mogelijkheden zijn er voor dienstverlening op afstand: voor jong en oud? Hoe kunnen we dingen in ons dagelijks leven automatiseren voor een betere kwaliteit van wonen en leven? Hoe is dit van buiten de woning ook veilig te regelen? Het wordt geen lezing over ingewikkelde technieken, maar wel een verhaal waarin voor iedereen begrijpelijk wordt uitgelegd dat huisautomatisering heel laagdrempelig en ook heel betaalbaar is. Hoe kan men het leven nu, of in de toekomst, aangenamer en veiliger maken voor mensen met dementie en hun mantelzorgers
Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, hun kinderen, vrijwilligers, hulpverleners en andere belangstellenden. De toegang is gratis. Om 19.00 uur gaan de deuren open en om 19.30 uur start het programma tot 21.00 uur in ontmoetingscentrum Meteoor aan de Oude Litherweg 20. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de Alzheimerafdeling Brabant Noord-Oost en ONS welzijn in samenwerking met BrabantZorg, Breederzorg en de werkgroep. Aanmelden is niet verplicht.