'We trainen zoveel tijd met elkaar, we zijn samen heel close'

vervolg van de voorpagina

"Het is heel belangrijk om elkaar volledig te vertrouwen. Als we met de racetandem 70 kilometer per uur fietsen als we een afdaling ingaan, dan moet je op elkaar ingespeeld zijn. We trainen zoveel met elkaar, we zijn heel close. Qua karakter zijn we heel anders. Die wisselwerking is juist succesvol", aldus Ulijn.

Angst
Bij Van Geenen stond een hele triathlon al geruime tijd op zijn bucketlist. Ze hopen die op 5 juni af te kunnen strepen. Het duo -dat wordt getraind door Evert Schelinga- koos voor Hamburg omdat de triathlon vroeg in het seizoen is en het parcours redelijk vlak is. Ze zijn het eerste Nederlandse team dat meedoet aan deze hele triathlon waarbij iemand een visuele beperking heeft. Of de Berghemnaar weleens bang is tussen 'het geweld' van de duizenden sporters? "Angst heb ik nooit gehad. Het is alleen een paar keer voorgekomen dat ik wat paniekerig was in het buitenwater toen ik nog niet zo ervaren was. Dat gevoel heb ik nu gelukkig nooit meer."
Druk
De eindstreep halen in Hamburg is het belangrijkste doel. Ulijn: "Ik ben al 35 jaar triatleet en heb 3 keer meegedaan aan een hele triathlon. Als buddy is het heel anders. Een triathlon heeft zoveel variatie en je bent afhankelijk van je maatje. Stel: ik krijg kramp of Edwin verstapt zich? Ik voel bovendien veel meer druk dan als ik alleen mee zou doen. De hele wedstrijd ben ik ondersteunend en moet ik scherp zijn. Terwijl ook bij mij de vermoeidheid toe kan slaan."

De Maasdijk
Van Geenen en Ulijn staan over klein een maand ook aan de start van De Maasdijk in hun eigen gemeente. Daar doen ze mee aan de 1/8e triathlon. Ook twee andere parateams zullen aan de start staan. De triathlon is sowieso een erg populair onderdeel van het evenement. Qua aantal deelnemers wordt de komende editie een recordeditie. Ook bij andere onderdelen is het aantal inschrijvingen hoog. Kijk voor meer informatie over De Maasdijk op de website demaasdijk-events.nl/de-maasdijk.