Mart Hoogkamer.
Mart Hoogkamer. Foto:

Nederlandstalige toppers treden op tijdens Muze Misse

OSS | Mart Hoogkamer opent Muze Misse 2022. De populaire Nederlandse zanger staat op zaterdag 2 juli om 14.30 uur in het Jan Cunenpark.

Mart Hoogkamer heeft zich anno 2022 ontwikkeld tot dé nieuwe volkszanger van Nederland, die met zijn karakteristieke stem -ondanks zijn jonge leeftijd - jong en oud weet te raken. Geïnspireerd door zijn muzikale vader, begon hij al op zesjarige leeftijd met zingen op feesten en partijen. Op zijn tiende stond hij in het GelreDome, waar hij met Gordon en René Froger zong in de finale van Kinderen Zingen met Sterren. Dan al heeft Hoogkamer een voorkeur voor de levensliederen van Willy Alberti en André Hazes, volkshelden die hij ook daarna regelmatig zal eren met zijn repertoire. 

Tournee
Met zijn deelname aan Holland’s Got Talent 2016 maakt Hoogkamer de weg vrij voor een nieuwe generatie volkszangers. Hij duikt de studio in en gaat op tournee met Willeke Alberti. Van pleinen tot de playa's, overal is hij te horen en dat is nog maar het begin. Inde zomer van 2021 verandert alles met de release van de nummer 1 hit 'Ik Ga Zwemmen'. Hij scoort de zomerhit van 2021 en de bijbehorende videoclip is al meer dan 13 miljoen keer bekeken.

Samantha Steenwijk
Ook op zondag een artiest die het Nederlandstalige lied zingt. Samantha Steenwijk kende haar grote doorbraak in 2013 tijdens de finale van het televisieprogramma Bloed, Zweet en Tranen. Ze werd derde en daarna volgden de optredens in een hoog tempo. Een paar maanden later ontving ze een BUMA NL nominatie voor beste talent én beste zangeres. Een jaar later werd ze voor de tweede keer op rij genomineerd voor een BUMA NL award in de categorie 'Beste zangeres'. Met haar single ‘Lieveling, Wat Hou Ik Van Jou’ is ze 20 weken in de Nederlandse hitlijsten te vinden, behaalt ze een nummer 1 positie en wordt het liedje één van de best gedraaide liedjes op radio en tv van dat jaar. De vrolijke single ‘Proost op het leven’ gooit ook hoge ogen. In 2017 is ze ook te zien bij The Voice of Holland. Uiteindelijk haalt ze de finale waarin ze tweede wordt.
Na het behalen van de finale gaat het hard. Steenwijk mag als gastartiest optreden tijdens Holland Zingt Hazes in de ZiggoDome, neemt deel aan vele tv-programma’s en is regelmatig terug te vinden op het podium van bijvoorbeeld Muziekfeest op het Plein (bron: website Samantha Steenwijk). Ze is inmiddels niet meer weg te denken van de grote festivals en is regelmatig te zien op televisie. Bij Muze Misse wil ze doen wat ze het allerliefste doet: zingen.

Kaartverkoop
De organisatie heeft al een indrukwekkende line-up neergezet. Op zaterdag treden op: Mart Hoogkamer, Danny Vera, Sven Hammond, The Pilgrims, Mick Stender, The Cool Quest, Rhumble_n_Blues en Kerelz. Op zondag 3 juli is het de beurt aan DI-RECT, MY BABY, FLEMMING, Kraak & Smaak, Karsu, Samantha Steenwijk, Phantom Elite, Camilla Blue en Barrelhouse. Meer informatie en kaartverkoop op de website www.muzemisse.nl.