O.S.S.'20 won zondag van Hercules. (Foto: Jeroen Engelen)
O.S.S.'20 won zondag van Hercules. (Foto: Jeroen Engelen)

Streep door indrukwekkende overwinning van O.S.S.'20

OSS | Door de 6-1 overwinning van O.S.S.’20 van afgelopen zondag tegen Hercules gaat een streep. Het duel wordt op woensdag 1 juni opnieuw gespeeld. De reden is een beroep van de Utrechtse vereniging vanwege het opstellen van een niet gerechtigde speler bij de thuisclub.

Bij O.S.S.'20 kreeg Rick van de Waardt speelminuten en dat is tegen de regels. Hij had namelijk al vijftien duels bij de zaterdagtak van O.S.S.'20 (vierde klasse) meegedaan en de ‘switch' was niet meer toegestaan. Bij de Osse club waren ze niet op de hoogte van deze regels. O.S.S.'20 moet nu dus weer aan de bak tegen de Utrechtse titelkandidaat. Of het dan weer zo'n makkelijke overwinning wordt? O.S.S.'20 maakte namelijk ook zonder topschutter Tim Waterink veel indruk. Trainer Bertran Kreekels: "We tikten het niveau aan van twee jaar geleden. We waren ook effectief en scoorden op de juiste momenten. Dan voetbal je met vertrouwen en sta je met een lekker gevoel op het veld."
O.S.S.’20 richt de pijlen op de derde plek in de Derde Divisie B om deel te nemen aan de nacompetitie. Een nieuwe overwinning op Hercules biedt kansen. "De titel lijkt te ver weg, maar wiskundetechnisch is het nog wel haalbaar bij winst op Hercules. Wij houden de prestaties van de andere ploegen in de gaten, maar het belangrijkst is dat we zelf winnen. Komende donderdag uit naar DEM, een ploeg die het sterk doet na de winterstop.”