Berghem Sport verloor van FC Eindhoven AV. (Foto: Jo van Herpen)
Berghem Sport verloor van FC Eindhoven AV. (Foto: Jo van Herpen) Foto:

Overzicht van het regionale amateurvoetbal

Wat gebeurde er afgelopen weekend in het regionale amateurvoetbal? En wat staat er komend weekend op het programma?

HVCH vierde afgelopen week feest na het kampioenschap in de eerste klasse C en pakte zondag een punt bij EFC: 2-2. Trainer Roy de Haan gaf vijf spelers speeltijd die de laatste maanden weinig hebben gevoetbald. “Het podium was aan hen, ze hebben het goed gedaan. We hebben een behoorlijk niveau gehaald.” Tim Kamp en Tom Hekerman maakten de Heesche doelpunten. TOP en Alverna speelden 1-1 gelijk. TOP-trainer Bas Gösgens: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar wat niet goed genoeg was, was de eindpass.” Voor TOP staat er niets meer op het spel. Of Gösgens teleurgesteld is in het verloop van de competitie? “We hebben een te smalle selectie om ergens voor mee te draaien. Zondag bijvoorbeeld zaten er drie jeugdspelers op de bank en stonden er zes jongens van 19 of 20 jaar in het veld.” Volgend seizoen mag de lat hoog worden gelegd. “We hebben dan een heel aardige selectie. Eigenlijk in iedere linie komt er versterking bij.” Een speler die niet meer terugkeert is Gijs Appeldoorn. De centrale verdediger heeft de club laten weten te stoppen. UDI’19-verdediger Noud Kraan komt de Osse club versterken. Berghem Sport is nog niet helemaal veilig na de 5-2 nederlaag tegen FC Eindhoven AV. Als de Berghemnaren zondag de derby tegen TOP winnen, zijn ze definitief veilig.

Derde klasse C
Schijndel pakte de titel door een 5-0 overwinning op DSC. Margriet verloor verrassend met 1-3 van DVG en zakte van de tweede naar de vierde plaats. Trainer Maarten van Vugt: “We waren voor rust niet scherp en attent. In de tweede helft zag ik een betere wedstrijdmentaliteit, we wonnen meer duels. Niet dat we veel kansen kregen, maar de kansen die er waren hadden we moeten benutten.” Nooit Gedacht verloor met 3-2 van Zwaluw VFC, waarbij de winnende goal in de 98ste minuut viel. De Geffense keeper zag er daarbij niet goed uit. Trainer Henry van der Linden: "Zo zonde, want verder keepte hij een prima wedstrijd. Voor het harde werken van de ploeg is het ontzettend balen en zuur.” FC Schadewijk verloor met 2-1 van SCG'18, de komende tegenstander van Nooit Gedacht. Margriet gaat naar DSC, FC Schadewijk ontvangt Zwaluw VFC.

Vijfde klasse B
Dé topper tussen Wadenoijen en DESO eindigde in een 3-1 winst voor de thuisploeg. De koploper heeft de komende twee duels aan een overwinning voldoende voor de titel in 5B. DESO-trainer John Putters denkt niet dat zijn ploeg te gespannen aan de topper begon. "We waren gewoon niet goed genoeg.” Na een 1-0 achterstand kwamen de Ossenaren op gelijke hoogte door Agonis Hoti. "Wij vergaten vervolgens de tweede te maken. Dat deed Wadenoijen wel uit het niets en daarmee eindigde ons verzet." Zondag komt Ophemert naar de Spitsbergerweg. Mogelijk is het rond 16.15 uur feest in Maren-Kessel als Wadenoijen op bezoek gaat bij Maaskantse Boys en kampioen kan worden. OKSV voetbalt ook nog ergens voor en wel om niet laatste te worden. De rode lantaarn gaven ze afgelopen zondag aan RKVSC door een 2-1 overwinning op SBV. Een week eerder werd Maaskantse Boys met 0-2 verslagen. Lees meer op www.kliknieuws.nl/sport.