'Patiëntenzorg komt hierdoor niet in gevaar'

OSS | Huisartsenposten Oost-Brabant heeft te kampen met een tekort aan (zorg)medewerkers. Daarom heeft de organisatie besloten om huisartsenpost locatie Oss ten minste drie weken te sluiten op doordeweekse avonden. Op zaterdagen en zondagen is de post wel open van 8.00 tot 23.00 uur. 

Er is géén probleem met de diensten van de huisartsen. De spoedzorg in de regio wordt tijdens de sluiting van locatie Oss geheel verzorgd vanuit de huisartsenpost in ziekenhuis Bernhoven in Uden. Harrie Geboers, voorzitter Raad van Bestuur van Huisartsenposten Oost-Brabant, licht toe: "Het is overmacht. Al langere tijd is er personeelstekort en dat is een landelijk probleem. Helaas kampen we nu met extra uitval en hebben we onvoldoende personeel om locatie Oss open te houden. Tijdelijk sluiten van een locatie is de laatste oplossing. Op deze manier kunnen we goede en veilige zorg blijven leveren en blijft voor iedereen in regio Oss een post bereikbaar binnen een half uur rijden. Zo zorgen we ervoor dat de patiëntenzorg niet in gevaar komt. We bekijken over twee weken hoe we ervoor staan en of de periode van sluiting verlengd moet worden. We doen ondertussen ons uiterste best eerder open te kunnen gaan, maar dat verwachten wij niet."
Als je in de avond, nacht, het weekend of tijdens de feestdagen met een medische spoedvraag een huisarts nodig hebt, dan bel je naar de huisartsenpost. De triagist die je aan de lijn krijgt, bepaalt op basis van urgentie wat de volgende stap is: een zelfzorgadvies, een afspraak op de post of een huisarts die thuis langskomt als iemand door medische redenen niet naar de post kan komen. Ook met deze tijdelijke sluiting kan iedereen die na triage een afspraak op de post nodig heeft binnen een half uur rijden op een post zijn. "We adviseren iedereen die overweegt de huisartsenpost te bellen eerst de app of website Moetiknaardedokter.nl te raadplegen. Bel ons alleen als je een medische spoedklacht hebt."