oninklijke onderscheiding voor Ton Lotterman

za 18 jun 2022, 22:00    •   195 keer gelezen 

OSS | Ton Lotterman heeft zaterdagmiddag een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn jarenlang inzet (35 jaar) bij de Maaslandse Kanovereniging waar hij stopt met zijn bestuurlijke werkzaamheden. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. 

Hij begon als secretaris en werd daarna actief als voorzitter. Was actief als trainer, coach, lid van de wedstrijdcommissie, organiseerde ‘wild water’ weekends en was actief in de bouwcommissie waar hij een grote bijdrage heeft geleverd aan het verduurzamen van het clubgebouw. Tevens was hij jarenlang actief in de Stichting Roei- en Kanosport. Deze stichting bestaat uit Roeivereniging Aross en de Maaslandse Kanovereniging. Lotterman zet zich onder andere in voor het gezamenlijke clubgebouw en clubterrein, beheert allerlei overkoepelende zaken en ‘waakt’ over de goede onderlinge verhoudingen van alle leden.
Ook heeft hij een bijdrage geleverd aan het creëren van een goede sfeer bij fotoclub Focoss, waar hij actief is geweest als voorzitter. Tevens levert hij een zeer belangrijke bijdrage aan zowel de plaatselijke als landelijke Unilever gepensioneerde vereniging, waar hij zich inzet voor ruim 6.000 gepensioneerden.