Rick van der Ven en Gaby Schloesser. (Foto: Dean Alberga/ DutchTarget)
Rick van der Ven en Gaby Schloesser. (Foto: Dean Alberga/ DutchTarget) Foto: Dean Alberga/ DutchTarget

Wederom medaille voor Van der Ven op internationale wedstrijd

PARIJS | Het is handboogschutter Rick van der Ven van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk voor de derde internationale wedstrijd op rij gelukt om samen met Gaby Schloesser de Mixed Teams finales te behalen. Na World Cup Brons in het Koreaanse Gwangju en EK-goud in München, wist het Nederlandse Mixed Team in het Franse Parijs wederom brons te behalen. 

Rick van der Ven begon ook individueel deze World Cup goed door tijdens de twee kwalificatieronden van telkens 36 pijlen over 70 meter zich met scores van 337 & 340 punten en een totaal van 677 punten op een 11e positie te plaatsen. In de 1/64e eliminatieronde kwam hij de Zuid-Afrikaan Morgan Cle Blewett tegen die hij met 6-0 setpunten wist te verslaan. In de daaropvolgende 1/32e eliminatie tegen de Braziliaan Pacheco Gomes Matheus Quintanilhia moest de Ossenaar het hoofd buigen met 2-6 setpunten. Hij eindigde daarmee individueel op de 33ste plaats.
Met het Nederlandse Herenteam wist Rick zich als 5e te kwalificeren. In de 1/12e eliminatie hadden ze daarmee een bye en prolongeerden ze automatisch naar de 1/8e finale waar men het tegen het Turkse team op moest nemen. Tijdens de spannende match begonnen de Turken goed door met 51-56 de eerste set met 0-2 naar zich toe te trekken, gevolgd door een score van 53 tegen 57 punten van Nederland dus 0-4 setpunten in het voordeel van de Turken. In de derde set voldeed het Nederlandse team overtuigend aan de eis met 57-41 punten, setstand 2-4. Ook in de vierde set wist Nederland het voordeel te houden met 55-54 punten. In de beslissende set waren de Turken net iets beter dan Oranje: 27-28.