Virtuele kunstwandeling


OSS | Zittend genieten van een presentatie over de kunstwerken in de openbare ruimte in Oss? Dat kan op woensdag 13 juli om 14.00 uur in de Osse bibliotheek. 

Tijdens deze 'zittende' wandeling komen veel kunstwerken voorbij waarbij aan de hand van vragen zoals 'Wat is het, Wie heeft het gemaakt en Waarvan en hoe is het gemaakt' uitleg wordt gegeven. De presentatie wordt gedaan door een ervaren stadsgids. Deelname kost 3,50 euro contant. Aanmelden via wandel.maaslandgildeoss.nl.


Stadswandeling


OSS | Maasland Gilde Oss houdt op 14 juli om 19.00 uur een stadswandeling door het centrum van Oss vanaf de Groene Engel in de Kruisstraat. 

Belangstellenden kunnen met een stadsgids meewandelen langs bijzondere plekken in de binnenstad en horen allerlei wetenswaardigheden over de historie van Oss. Deelname kost 3,50 euro contant. Aanmelden via wandel.maaslandgildeoss.nl.


Mooie molens


BERGHEM | Een motortoerrit staat zondag 10 juli op het programma met de start in Berghem. Inschrijven kan tussen 8.30 en 9.15 uur bij Zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat 25 in Berghem. De kosten bedragen 5 euro per motorrijder, inclusief overtocht met de pont in Oijen.

Dit jaar gaat de route van circa 175 kilometer in westelijke richting. "Uiteraard gaan we weer over allerlei mooie wegen waar je met plezier kan rijden en waar we volop kunnen genieten van al het moois dat Brabant en Gelderland ons te bieden heeft. Kijk vooral eens naar de mooie molens die vroeger onze polders droog hielden", aldus het organiserende MTC Berghem.

Kermisterrein
Tijdens de motortoerrit is een stop gepland bij de Heeren aan de Lek in Groot-Ammers. "Je kunt hier genieten van gebak en consumpties, maar het is geen verplichting. Bij terugkomst op het kermisterrein in Berghem kun je genieten van een consumptie die wordt aangeboden door onze sponsoren en uiteraard kun je daar nog napraten over de motortoerrit van 2022."