Brabants Grootste Openlucht Markt

DEN BOSCH | Rondwandelen op een gezellige snuffelmarkt, ondertussen neuzen tussen allerlei spulletjes en misschien wel die ene vondst doen waar je al jaren naar op zoek was. Het kan op de Snuffel Markt op zondag 7 augustus in de Brabanthallen in Den Bosch. Het is een van de grootste markten in Nederland. Maar liefst 350 kramen liggen vol met spullen uit grootmoeders tijd. Je vindt er brocante, curiosa, verzamelobjecten en allerlei andere tweedehands spulletjes. Bij de ene kraam zijn het items die vroeger zelf gebruikt werden of waarvan de verkoper de zolder heeft leeggehaald, bij de andere kraam worden leuke oude verzamelingen aangeboden. Tussendoor zijn er standjes waar je even uit kunt rusten en wat kunt eten en drinken. Bij slecht weer is de markt in de hal.
Entree 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Parkeren is gratis.


In het spoor van spoorwachters en smokkelaars

MEIERIJSTAD | Het spoor volgen van keizers en pelgrims, spoorwachters en smokkelaars, bezetters en bevrijders. Het kan tijdens de wandeltocht langs het Duits Lijntje. In 1873 werd het Duits Lijntje tussen Boxtel en Wesel geopend. De spoorlijn vormde een belangrijke schakel voor het treinverkeer tussen Londen en Sint-Petersburg. Stoomtreinen vol reizigers, goederen en poststukken denderden hier over de rails. Treinen rijden hier niet meer.
Maar sporen van het Duits Lijntje zijn nog volop te vinden in Meierijstad. Van station tot wagon. Van wachtpost tot spoorbrug. Het spoorwegtracé is tegenwoordig een ecologische verbindingszone. Het spoor maakt ruim baan voor de natuur. Dwars door Meierijstad verbindt het nationaal landschap Het Groene Woud/Van Gogh Nationaal Park en natuurgebied De Maashorst.
Dit voorjaar is een nieuw wandeltraject geopend, dwars door Meierijstad langs het Duits Lijntje. De wandeltocht is 18 kilometer lang, meer info: www.bezoekmeierijstad.nl/duitslijntje..


Op pad in het Land van Cuijk met lokale gidsen

LAND VAN CUIJK | Wie meer wil weten over de bijzondere geschiedenis van het Land van Cuijk, kan deze zomer op pad met lokale gidsen.
Zo is er een fietstocht door het Verboden Gebied rond Vierlingsbeek, een rondleiding bij het stuw- en sluizencomplex in Sambeek en een begeleide fietstocht door de omgeving van Overloon (allen op 3 augustus), een wandeling door het historische centrum van Boxmeer (4 augustus), een rondleiding door Vierlingsbeek (6 augustus) en een groeterwandeling door Overloon (10 augustus). Toeristisch manager Erik Jansen: “De lokale gidsen vertellen verhalen die je anders niet zou horen en laten je plekken zien waar je anders niet komt. Het is een even makkelijke als inspirerende manier om het Land van Cuijk te ontdekken.” Alle activiteiten zijn gratis. Reserveren: rondleidingen.landvancuijk.nl.


Buffelrun Tribute Festival in Boerdonk

BOERDONK | De Buffelrun in Boerdonk is inmiddels uitgegroeid tot een groots evenement met deelnemers uit de verre regio. Voor de run zelf op 4 september zijn de kaarten zo goed als uitverkocht. Kaarten zijn er nog wel voor het tributefestival op vrijdag 2 september. Optredens zijn er van coverbands van Golden Earring, Rolling Stones en André Hazes. In de voorverkoop kosten kaarten 17.50 euro. Er is géén kassaverkoop. Tickets via www.buffelrun.nl.