Een eerdere editie van kindervakantieweek KAKO in Oss (archieffoto Hans van der Poel).
Een eerdere editie van kindervakantieweek KAKO in Oss (archieffoto Hans van der Poel). Foto:

'Komende jaren geen kosten voor afval van kindervakantieweken'

OSS | Het college van B en W in Oss komt dit najaar met een uitgewerkt voorstel voor de omgang met afval dat vrijkomt bij de kindervakantieweken in de gemeente Oss. Ook is inmiddels besloten dat de organisatoren geen kosten voor het aanbieden van afval hoeven te betalen.

Dat stelt wethouder Dolf Warris naar aanleiding van vragen van VDG. Die partij wilde weten hoe het college dacht over de onrust die bij de organisatoren van kindervakantieweken was ontstaan nadat de gemeente had aangegeven dat ze zelf zouden moeten betalen voor het verwerken van restafval.
Het college heeft inmiddels besloten dat organisatoren van kindervakantieweken geen kosten voor het aanbieden van afval hoeven te betalen. Dat geldt voor dit jaar en voor de komende jaren. “Voor de komende jaren geldt wel het volgende: afval moet correct gescheiden worden aangeboden. Wanneer het niet correct gescheiden wordt aangeboden worden de kosten van afvalverwerking wel in rekening gebracht. De gemeente faciliteert de kindervakantieweken voor het correct kunnen scheiden van afval”, aldus Warris.

Buurgemeenten
In buurgemeenten Bernheze en Den Bosch houden ze er een eigen beleid op na. In Bernheze wordt het vrijkomend hout gratis ingenomen. In de gemeente Den Bosch ontvangen de kindervakantieweken een subsidie van maximaal 750 euro voor de afvoer van vrijkomend afval. Bij hogere afvalkosten moeten de organisatoren de afvoerkosten zelf bijbetalen.