Afbeelding
Foto: SASKIA KERKHOFF

Rauw en kwetsbaar: Elke Vierveijzer

Het is hoog tijd om kennis te maken met zangeres Elke Vierveijzer. Deze muzikante en cabaretière is op vrijdag 23 september te gast in de Rabo Zaal van De Lievekamp met haar bekroonde voorstelling Lucht. Kaarten zijn te koop via de website van het theater. 

De muzikante en cabaretière Elke Vierveijzer maakt bloedstollend mooie liedjes, parels van nummers met schurende teksten. Ze combineert met regelmaat beide genres en noemt zichzelf dan ook graag een muzikaal cabaretière. In haar programma Lucht gaat ze met muzikale verhalen en stijlen op zoek naar de waarheid. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Maar altijd rauw, eerlijk en kwetsbaar. Lucht is theaterconcert dat nog lang zal nazinderen.
Elke Vierveijzer studeerde in 2014 vol lof af aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch en behaalde in 2015 al de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival, waar ze werd bestempeld als een ‘jaloersmakend talent'. Vierveijzer is niet van hokjes en doet ze precies waar ze zin in heeft. Haar creativiteit dient daarbij als uitstekende leidraad. Voor haar voorstelling Lucht ontving Elke Vierveijzer in 2021 een Poelifinario.