Besparen op energielasten


OSS | Met de huidige gas- en stroomprijzen is energiezuinigheid actueler dan ooit. 80 procent van de woningvoorraad in Nederland is van voor 1992. Wist je dat de energielasten voor zo’n gemiddelde woning met de actuele energieprijzen kunnen oplopen tot €400 per maand voor een kleine tussenwoning, €460 per maand voor een reguliere hoek- of tussenwoning en zelfs tot ruim €700 per maand voor een royale vrijstaande woning? Met gasloze nieuwbouwwoningen kan je besparing oplopen tot ruim 50 procent van je maandelijkse energielasten en dat is nog zonder aanvullende extra besparende maatregelen (zoals bijv. extra zonnepanelen).
Kortom, dit aanzienlijke maandelijkse voordeel kan je helpen in de keuze voor een energiezuinige nieuwbouwwoning. (bron: Van Wanrooij)



Nieuwe wijk 't Veld 

GEFFEN | Eind van dit jaar wordt er meer info bekend over verkoop en verhuur van woningen in de nieuw te bouwen wijk ’t Veld in Geffen. De projectmatige woningen worden gebouwd door: Van Wanrooij - Van Schijndel Projectontwikkeling B.V en Reuvers - Van Bergen Ontwikkeling en Bouw B.V.  Deze wijk ligt tussen de Veldstraat en de Heesterseweg. In deze woonwijk komen ongeveer 250 woningen in verschillende prijsklassen bouwen. Er komen koop- en huurwoningen. De gemeente verwacht eind van dit jaar met de bouw van de eerste woningen in deze woonwijk te starten. 

Het ontwerpbestemmingsplan is gereed en is te bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl .Ook de gebiedsvisie is klaar en geeft een beeld van hoe het gebied op hoofdlijnen eruit zal gaan zien. De gemeente vindt het belangrijk dat de nieuwe woonwijk goed aansluit bij zijn omgeving. "Daarom maakten wij een gebiedsvisie voor een groter gebied", aldus de gemeente.