De Veghelaar spreekt van een mooi avontuur vol met 'emoties, blijdschap en verdriet'.
De Veghelaar spreekt van een mooi avontuur vol met 'emoties, blijdschap en verdriet'. Foto:

Veghelaar doet mee aan SBS6-programma: ‘Ik ga voor de winst’

VEGHEL | Steven Harks uit Veghel doet mee aan het SBS6-programma De Alleskunner. “Van duizenden aanmeldingen ben ik één van de honderden uitverkorenen die mee mag doen”, vertelt hij trots. De eerste twee afleveringen werden afgelopen vrijdag uitgezonden en Harks zit nog altijd in de race.

In De Alleskunner gaan deelnemers onder andere popcorn maken, getallen optellen die voorbij komen tijdens een hondenshow, eieren veilig naar de overkant brengen door middel van een koekenpan en een rood veertje vangen uit een gigantische verenregen. Harks schreef zich in en werd tot zijn eigen verbazing uitgenodigd om mee te doen aan het tv-programma. "Dit is voor mij super bijzonder. Ik wil Nederland laten zien dat mensen met een licht verstandelijke beperking écht alles kunnen”, vertelt de Veghelaar. Afgelopen vrijdag vielen er twintig deelnemers af. Dat betekent dat Hark dus sowieso al bij de beste tachtig zit. Maar hij gaat voor de winst. "Hoe zwaar het ook zal worden, ik heb de mindset om voor de winst te gaan. Ik ben niet vies van een spelletje, kan koken, ben zelfredzaam en een geweldige zanger”, vindt Harks.
De spelshow is al in juli 2021 opgenomen, maar Harks mag nog niks verklappen. "Alleen dat we in een hotel zaten en iedere ochtend met de bus naar Autotron in Rosmalen werden vervoerd. Daar is het programma opgenomen. Elk contact met de buitenwereld was verboden. We zaten echt in een bubbel”, legt hij uit. De Veghelaar spreekt van een mooi avontuur vol met ‘emoties, blijdschap, verdriet maar vooral een tijd om nooit meer te vergeten'. De volgende uitzending is vrijdag 14 januari om 20.30 uur.