Alle drie de gewonden zaten in de gecrashte auto.
Alle drie de gewonden zaten in de gecrashte auto. Foto:

Politieachtervolging eindigt met gewonden en politieauto in tuin

VEGHEL | Op Het Ven in de richting van het Visven in Veghel zijn maandagavond rond 23.30 uur drie mensen gewond geraakt na een politieachtervolging. De politie achtervolgde al vanaf de A50 een automobilist. Die laatste verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De politieauto eindigde met schade in een voortuin.

Alle drie de gewonden zaten in de gecrashte auto, die volgens de politie vermoedelijk gestolen is.
Er werd in eerste instantie een traumahelikopter opgeroepen, maar deze is niet ter plaatse gekomen. Het traumapersoneel kwam met de auto naar de plaats van het ongeluk.

Boom
De politie legt uit wat er precies is gebeurd: "Bij een heterdaad auto-inbraak in Uden was een auto weggereden met daarin drie verdachten. Door de snelle en duidelijke info van een getuige zagen de collega’s de auto al gauw rijden en hebben ze de achtervolging ingezet."
De drie verdachten reden vanuit Uden de A50 op om er bij Veghel weer af te gaan. Kort hierna verloor de bestuurder van de vluchtauto bij Het Ven de macht over het stuur. De politie vervolgt: "De drie aangehouden verdachten zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Een politieauto moest de gecrashte auto ontwijken, schampte een boom en kwam in een voortuin terecht.”

Onderzoek
De politieagenten zijn ongedeerd gebleven. Hoe de drie verdachten eraan toe zijn is niet bekend. De politie laat weten dat ze verder onderzoek gaan doen.