Wethouder Van der Pas en burgemeester Van Rooij in gesprek met Dexter, Evi en Jara.
Wethouder Van der Pas en burgemeester Van Rooij in gesprek met Dexter, Evi en Jara. Foto:

‘Alle basisscholen zijn nog open, maar ik houd mijn hart vast’

VEGHEL | De basisscholen De Bunders in Veghel en Dommelrode in Sint-Oedenrode hebben woensdagochtend bezoek gekregen van burgemeester Kees van Rooij en wethouder Coby van der Pas. Samen met de directeur-bestuurder van Verdi Paul Meessen gingen ze in gesprek met een paar leerkrachten en enkele Veghelse leerlingen. Al het onderwijspersoneel werd getrakteerd op een appelflapje.

Meessen liet weten erg blij te zijn met het bezoek van Van der Pas en Van Rooij. "Het is een bizarre tijd. Dus zo'n bezoekje wordt zeer gewaardeerd”, vertelt Meessen. Burgemeester Van Rooij vult aan: "We spreken op deze manier onze waardering uit en steken het complete onderwijs een hart onder de riem. We konden er in verband met de coronaregels geen grote happening van maken.” Van der Pas vervolgt: "Ik ben onder de indruk van de flexibiliteit, doorzettingskracht en de creativiteit. Er wordt keihard gewerkt, maar de rek is er wel uit. De leerkrachten, leerlingen en ouders hebben behoefte aan een meer stabielere basis."
Van der Pas en Van Rooij spraken Dexter, Evi en Jara, leerlingen uit groep 8 van basisschool De Bunders, over de afgelopen tijd. Van Rooij: "De weerbaarheid bij de kinderen is groot. Het thuisonderwijs is goed gegaan, maar alle drie zijn ze ontzettend blij dat ze weer naar school mogen. De vriendjes, vriendinnetjes en leerkrachten hebben ze gemist.” Meessen hoopt dat alle scholen open kunnen blijven, maar dat kan hij niet garanderen. "Het ziekteverzuim loopt op, maar aan de andere kant lijkt erop dat de omikronvariant minder ziekmakend is. We doen er alles aan om de continuïteit te waarborgen, maar het wordt pittig. Ik houd mijn hart vast”, besluit Meessen.