Zijn verkeerslichten de oplossing voor doorstroming op Corridor?

Vervolg van de voorpagina:
Daarom heeft de gemeente Meierijstad een extern bureau de opdracht gegeven om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om de doorstroming (voor de verschillende vervoerswijzen) op en nabij de rotondes te verbeteren. Ook gaan zij na wat de effecten van de mogelijke maatregelen zijn. De eerste resultaten van het onderzoek worden in april verwacht.
Naast de doorstroom wil de gemeente graag de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers verbeteren. Die is in de huidige opzet verre van ideaal. Ook daar wordt gaat het bureau onderzoek naar doen. “Dat is zelfs één van de aanleidingen voor het onderzoek en één van de doelstellingen van de maatregelen. We vinden dat de verkeersveiligheid voor met name fietsers en voetgangers verbeterd moet worden”, besluit een gemeentewoordvoerder.


Nieuwe bestuur Rotary

VEGHEL | Rotary Meierijstad heeft een nieuw bestuur. Dat maakte de serviceclub op een ludieke wijze en een ‘coronaproof' wijze bekend. De nieuwe bestuursleden: Annemie, Eef, Henk en aankomend voorzitter Paul Kramer stonden klaar bij Go Carwash in Veghel om de auto's van de leden te wassen. Zo kon iedereen meteen kennismaken met het nieuwe bestuur van 2022-2023.