Kijk op phoenixcultuur.nl voor meer info over de danslessen en de nieuwe dansdocenten.
Kijk op phoenixcultuur.nl voor meer info over de danslessen en de nieuwe dansdocenten.

Dansen op Noordkade: Modern tot Klassiek

Algemeen

VEGHEL | Dit voorjaar starten Mathilde Mathijsen en Marloes Schellekens, twee professionele dansers en nieuwe gezichten binnen de dansafdeling van Phoenix Cultuur in Veghel, met danslessen voor kinderen en jongeren op de Noordkade.

“Na haar jarenlange inzet heeft dansdocente Yvonne den Dekker onlangs afscheid genomen van de dansafdeling van Phoenix Cultuur, om te genieten van haar welverdiende pensioen”, laat de organisatie weten. Hiermee geeft zij het stokje door aan docenten Mathilde Mathijsen en Marloes Schellekens. Mathilde is vanaf maandag 11 april gestart met de danslessen ‘Modern Klassiek 12+’ en ‘Kidsdance 5+’ en Marloes start op vrijdag 13 mei met de cursussen ‘Klassieke dans’ en ‘Klassiek ballet met spitzen’. Phoenix Cultuur: “Met hun professionele dansopleidingen, kennis en ervaring geven zij een eigen draai aan de lessen met als gezamenlijk doel om hun passie en plezier voor het dansen over te brengen aan een nieuwe generatie.” Marloes zegt hierover: “Ik vind het heerlijk om mijn passie voor het dansvak over te brengen op mijn leerlingen. Dat heeft mijn dansdocent vroeger bij mij gedaan en dat is nu ook mijn doel: kinderen en jongeren laten genieten van dansen. Ik kan niet wachten om in de mooie dansstudio’s op de Noordkade aan de slag te gaan.”

Kidsdance vanaf 5 jaar
Kinderen kunnen al op vijfjarige leeftijd op een toegankelijke en leuke manier starten met dansen. Mathilde geeft wekelijks op maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur ‘Kidsdance’, speciaal voor kids van vijf jaar en ouder. Aansluitend verzorgt ze van 17.00 tot 18.00 uur moderne dans voor jongeren vanaf 12 jaar. Danservaring is niet nodig, vooral het plezier en de zin in dansen staan voorop. Mathilde: “Plezier, energie, muzikaliteit, persoonlijkheid en vrijheid staan tijdens mijn lessen centraal. Ik vind het belangrijk om een inspirerende, fijne en veilige omgeving te creëren waarin leerlingen de ruimte voelen om zich te ontwikkelen zodat we samen iets moois kunnen maken.” Naast de cursus theaterdans in ’t Spectrum in Schijndel start Marloes vanaf vrijdag 13 mei met wekelijkse danslessen op de Noordkade. Van 16.00 tot 17.00 uur geeft ze klassieke dansles aan kinderen vanaf 7 jaar en van 18.00 tot 19.15 uur voor jongens en meiden vanaf 14 jaar. De wat meer ervaren dansleerlingen kunnen van 18.00 tot 19.00 uur aansluiten bij ‘klassiek ballet met spitzen’. Het gebruik van spitzen is tijdens deze les echter niet verplicht. Voor alle danslessen geldt dat kinderen en jongeren het hele cursusjaar tussentijds kunnen starten met de lessen. Een gratis proefles is altijd mogelijk in overleg met de docenten.

Praktisch
Kijk op phoenixcultuur.nl voor meer info over de danslessen en de nieuwe dansdocenten. Neem voor een gratis proefles contact op met de cursistenadministratie via info@phoenixcultuur.nl of via 0413 78 20 10.

Kijk op phoenixcultuur.nl voor meer info over de danslessen en de nieuwe dansdocenten.