Afbeelding
Foto:

Natuurwandeling

VEGHEL | Al enige jaren werkt een groepje mensen met regelmaat aan het herstel van de afkalvende spoordijk in de wijk de Bunders in Veghel. Het is nu door een natuurlijke houtafzetting beschermd, struiken zijn ingeplant en flora en fauna hebben weer een kans gekregen, een reizende foto-expositie was het gevolg. 

Onlangs heeft ook de Natuurtuin 't Bundertje (het Natuur- en Milieueducatie centrum van Meierijstad) een complete renovatie ondergaan. Hier worden in samenwerking met IVN Veghel regelmatig natuuractiviteiten georganiseerd. Ook werken er vrijwilligers die de tuin en de dieren in optimale conditie houden. Woensdag 18 en zondag 22 mei is er een natuurwandeling over de spoordijk. De start is om 11.00 uur bij het bruggetje hoek Saffraanveld/Komijnveld. De wandeltocht eindigt bij Natuurtuin 't Bundertje.


Jeugdbingo

VEGHEL | Stichting Oranjewijk Veghel organiseert in Wijkcentrum D’n Blok aan het Nicodomuspad 2 in Veghel op zaterdag 14 mei een jeugdbingoavond voor jongeren van 4 tot en met 12 jaar.

De bingokaarten kosten 1 euro voor vier spelrondes, altijd prijs. Ranja is gratis. De bingo begint om 18.30 uur, de zaal is open om 18.00 uur. Kinderen tot 7 jaar onder begeleiding ouders. Graag gepast betalen, pinnen is nog niet mogelijk.


Vlooienmarkt Reddingsbrigade

UDEN | Om de clubkas van de Reddingsbrigade Uden te spekken, wordt er op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, een grote buitenvlooienmarkt gehouden. Het evenement wordt georganiseerd in het sportpark van Uden aan de Parklaan.

De opbrengst van de vlooienmarkt wordt gebruikt voor de aanschaf van extra oefenmateriaal. Zo kan de Reddingsbrigade praktisch oefenen met betrekking tot reddingswerkzaamheden in of rondom het water. Particulieren kunnen op de vlooienmarkt van 10.00 tot 17.00 uur hun overtollige huisraad verkopen. Om een kraam te huren of voor meer informatie kun je bellen met 0161 45 62 91.


Swopshop viert vijfjarig bestaan met activiteiten

VEGHEL | Speelgoedruilwinkel De Swopshop, gevestigd in het PieterBrueghelHuis, viert op zondag 15 mei het vijfjarig bestaan. Voor de gelengheid zijn er op zondag 15 en woensdag 18 mei activiteiten voor kinderen in de Swopshop. "Natuurlijk zijn er ook verrassingen voor de kids en een attentie voor iedere klant", aldus de winkel.

Op zondagmiddag 15 mei is de ruilwinkel open en wordt er ook speelgoed verkocht. "Voor onze jongste klantjes hebben we ballonnengoochelaar Dries uitgenodigd die tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig is." 

Woensdagmiddag 18 mei zijn er tussen 14.00 en 16.30 uur leuke knutselactiviteiten in de Swopshop voor alle kinderen. "Uiteraard kan er ook dan speelgoed geruild of gekocht worden." Voor uitgebreide informatie en openingstijden kun je kijken op swopshop.nl of op de Facebook pagina Swopshop.