Vanderlande levert FASTPICK-oplossing

VEGHEL | BONFIX, specialist op het gebied van fittingen, kranen, koppelingen en aanverwante producten, heeft de goods-to-person (GtP) oplossing FASTPICK van Vanderlande uit Veghel gekozen voor hun nieuwe distributiecentrum in Zwolle. De FASTPICK oplossing is gebaseerd op het ADAPTO shuttlesysteem.

Het nieuwe gebouw van BONFIX, dat naar verwachting in de eerste helft van 2023 volledig operationeel zal zijn, biedt de hoge opslagdichtheid die BONFIX nodig heeft om grote hoeveelheden artikelen te verwerken en zijn snelle groei aan te kunnen.
FASTPICK heeft een hoge pickproductiviteit, waarbij goederen rechtstreeks naar operators worden verplaatst door middel van geavanceerde ADAPTO-shuttles. ADAPTO heeft meer dan 25.000 opslaglocaties en een capaciteit van 1.000 orderregels per uur. "Het is de ideale oplossing om BONFIX te helpen tijdig en compleet aan zijn klanten te leveren, doordat het bestellingen met extreem korte doorlooptijden kan verwerken en fouten elimineert middels het één-op-één pickproces”, laten ze bij Vanderlande weten.
BONFIX mag met FASTPICK rekenen op maximale beschikbaarheid van het systeem, omdat het systeem niet uitvalt wanneer er zich een defect voordoet en omdat shuttles offline onderhouden kunnen worden. BONFIX operators gaan bovendien profiteren van het gemak van drie zeer ergonomische GtP-werkstations, terwijl de systeemprestaties en het toezicht daarop worden onderhouden door Vanderlande. "Het is geweldig om te zien dat onze FASTPICK-oplossing bijdraagt aan de groeiambities van het familiebedrijf BONFIX”, aldus Terry Verkuijlen van Vanderlande.