VIP de Bengelenbak schenkt voelwand aan ‘t Bundertje

VEGHEL | De ‘VIP de Bengelenbak’ werd twee jaar geleden definitief gesloten. Talrijke peuters werden in bijna vijftig jaar door vrijwilligsters opgevangen, vermaakt en speels ‘geschoold’. Met het geld dat over bleef is er een houten voelwand en een groot vergrootglas geschonken aan Natuurtuin ‘t Bundertje.

Een passend definitief afscheid van de Bengelenbak was lange tijd onmogelijk door corona. Toen samenzijn weer enigszins mogelijk werd, kregen alle leidsters die jarenlang geheel vrijwillig de Bengelenbak draaiende hielden, een boottocht met lunch aangeboden en verkenden zij per elektrische step de omgeving van Veghel. 

Natuur en toekomst
Vervolgens bleef er nog een respectabel bedrag over, waarvan de statuten vermeldden dat het geschonken moest worden aan een kind-gerelateerd doel. Aangezien het Bengelenbakbestuur veel ophad met natuur en toekomst, kwam ‘Natuurtuin 't Bundertje' in beeld. Op vrijdag 29 april vond de definitieve, feestelijke onthulling van de voelwand en het vergrootglas plaats bij ‘t Bundertje. De hoop werd uitgesproken dat veel Veghelse peuters en kinderen van de voelwand en het vergrootglas gebruik gaan maken.