Schijndel boekte op de Amstelhoef een fraaie zege. Met bril Jens Gordijn die veel opkwam.
Schijndel boekte op de Amstelhoef een fraaie zege. Met bril Jens Gordijn die veel opkwam. Foto: Cees van Raaij

Regio voetbaloverzicht

REGIO | Als je op maandagmorgen de standenlijst aan het invullen bent, vallen er altijd wel wat dingen op. Natuurlijk de winst van Schijndel in Oss bij Margriet waarmee de Schijndelaren zich in een zetel plaatsen voor het lonkende kampioenschap. Blauw Geel’38 dat zich gruwelijk blameerde in Utrecht bij Hercules en een dik pak rammel kreeg. Avanti’31 gaf ‘zustervereniging’ Schijndel (zo noemden ze elkaar in de jaren zeventig) een heerlijk kontje op de ranglijst door concurrent Zwaluw VFC twee punten af te snoepen. Vorstenbossche Boys verloor bij SES en dat geeft een totaal andere situatie. Als u deze krant heeft open geslagen kijken we vooruit naar morgen (donderdag 12 mei) waar met uitzondering van de ‘Divisies’ een volledig programma wordt afgewerkt. We leggen ze samen met komende zondag onder onze ‘sportieve’ bril.

Door: Peter Kuijpers.

1C: Rhode – Berghem Sport
Meer dan een belangrijk duel voor beide teams komende donderdag. Als Rhode wint komt het van de laatste plek af en hebben de Rhodenaren de toekomst in eigen hand. Datzelfde geldt overigens tevens voor de bezoekers uit Berghem. Zondag zou alleen een stunt de persen laten stoppen in het uitduel met aanstaande kampioen HVCH. Donderdag wordt er om 20.00 afgetrapt, zondag om 14.30 uur bij HVCH.

1C: Erp – HVCH
Door de winst zondag bij Alverna blijven de Erpenaren lekker in de race voor periode 2 samen met Best Vooruit, SV TOP en Nemelaer. Dus voor HVCH nog een hele kluif en lang geen zekerheidje. Zondag reist Erp af naar Berghem Sport dat het degradatiespook in de ogen kijkt. Op de Koppelsteeg wordt om 14.30 uur begonnen.

2F: Vianen Vooruit – Heeswijk
Het elftal van trainer Theo van Lieshout kwam tegen degradatiekandidaat EVVC niet tot winst in Vinkel. Meer dan een 1-1 gelijkspel zat er niet in voor de Balledonkers. Morgen om 19.30 uur in Vianen tegen Vianen Vooruit, zondag komt koploper Volharding naar Heeswijk waar om 14.30 uur wordt begonnen.

3C: Schijndel – FC Schadewijk
Een prima dag afgelopen zondag in Oss voor Schijndel dat met 1-2 won van Margriet door een winnende treffer van Jeugdspeler Jesper Schuurmans. “De kampioenskar mag al vast naar buiten”, waren de woorden van trainer Henry van Alebeek na afloop. Om 20.00 uur gaat de bal rollen in Schijndel. Zondag de derby uit bij Den Dungen waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

3C: Nooit Gedacht – Avanti’31
Theoretisch hebben beide clubs nog kans op het kampioenschap, maar dat is puur cijfermatig bekeken. De waarheid ligt vermoedelijk heel anders. Wie neemt bij een kampioenschap van Schijndel periode 1 over? De race in periode 2 ligt nog open. Dus winst is belangrijk voor Avanti’31 dat om 20.00 uur aftrapt op de Biescamp. Zondag komt ODC en dan is het aanvangsuur 14.00 uur. 

3D: Nijnsel/TVE – Hoogerloon
Na dit weekend inclusief donderdag kan Nijnsel officieel gedegradeerd zijn. Donderdag trapt Nijnsel om 20.15 uur af en zondag gaat de reis naar Eindhoven waar Gestel de tegenstander is. Het is een vervelend seizoen voor Nijnsel/TVE. Zondag in Gestel wordt er om 14.30 uur begonnen.

4F: Boskant – Tivoli
Om 19.15 trappen de twee bovenstaande teams af voor wedstrijd nummer 22. Tivoli heeft nog nacompetitie zorgen waar Boskant frank en vrij kan spelen. Wellicht dat de blessures wat kunnen herstellen. Zondag gaat de reis naar Gerwen waar RKGSV wacht en hier wordt om 14.30 uur begonnen.

4F: Mariahout – VOW
Een heerlijke derby op fietsafstand voor de ploeg uit Zijtaart. Vaak heeft die fiets dan nog een bijkomende reden. VOW is met ELI nog volop in strijd voor periode-3. Om 19.15 uur wordt er afgetrapt. Zondag spelen de Zijtaarders thuis tegen rode lantaarndrager EMK en wordt er om 14.30 uur begonnen.

4F: Avesteyn – Woenselse Boys
De ploeg uit Dinther blijft er in geloven dat Acht nog een misstap kan maken. Donderdag Woenselse Boys dat nacompetitie wil ontwijken en zondag is het andere koek en wacht het weer goed bezig zijnde DOSL. Donderdag 20.00 uur en zondag in Leende is de aanvang 14.30 uur.

4F: DOSL – WEC
Het elftal van trainer Henry van Wanrooij heeft zich prima vrij gespeeld van degradatie. Althans het directe gevaar is wel geweken. Donderdag zware kost bij DOSL in Leende om 20.00 uur waar overigens thuis maar nipt van verloren werd. Zondag thuis tegen Woenselse Boys. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op de Glorie.

4H: SCMH – SIOL
SCMH is door het verlies bij FC De Rakt afgezakt naar plek elf. Niks aan de hand overigens de voorsprong op de ‘slechte’ zone is riant. De ploeg speelt donderdag op het eigen Spoorzicht een thuiswedstrijd tegen het Cuijkse SIOL dat ook nergens meer om meedoet. Om 20.00 uur gaat de bal hier rollen. Zondag naar Megen waar Ulysses de tegenstander is en er om 14.30 uur wordt afgetrapt.

4H: Vorstenbossche Boys - Achilles Reek
SES rammelde zondag behoorlijk aan kampioensboom van de Vorstenbossche Boys en won met 2-1. Niks aan het handje alles nog in eigen hand, maar Cito kan nu op drie punten komen. Donderdag is winst noodzakelijk op Achilles Reek waar om 19.15 uur wordt begonnen. Zondag naar Festilent dat een ‘vervelende’ dwarsligger kan zijn in de Vorstenbossche plannen. Om 14.30 uur wordt er op de Bundel begonnen.

5C: Nederwetten - Ollandia
Nederwetten voor donderdag en zondag thuis tegen De Bocht'80 waar twee winstpartijen gewenst zijn voor een periode of overname daarvan. De kans is klein echter. Moeilijke puzzels die veel prognoses vereisen met de hashtags ‘als' ‘Indien' en ‘dan'. Niets is onmogelijk roepen we dan. In Nederwetten wordt om 19.15 uur begonnen en zondag in Ollandia maakt de bal om 14.30 uur zijn eerste omwentelingen.

5E: WHV – Boerdonk
Wedstrijden die met alle respect ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Degraderen kan niet en promoveren of nacompetitie is voor beide verenigingen niet weggelegd. Lekker de competitie uitspelen en straks genieten van de zomerstop. Op de Hoef in Loosbroek wordt om 20.00 uur begonnen. Zondag om 14.30 uur komt VCO naar de Kerveheester.

5E: Elsendorp - RKVV Keldonk
De ploeg van Ruud Fleskens komt donderdag niet in actie, maar gaat zondag uit naar Elsendorp dat één puntje boven Keldonk staat. MVC leidt hier periode 2 met vier punten meer dan Keldonk. Wie weet, maar dan moet er wel gewonnen worden. Om 14.30 uur wordt gaat de bal rollen in Elsendorp.

Avanti pakte Zwaluw VFC twee punten af en bewees daarmee dorpsgenoot Schijndel een dienst.