Nieuwe editie Vat oe Fiets

VEGHEL | Wijnu organiseert op Hemelvaartsdag, 26 mei, na twee jaar onderbreking, weer Vat oe Fiets. Ook dit jaar wordt er weer gefietst en gewandeld voor het Veghelse jeugdcircus, twee missionarissen en palliatieve zorg.

De organisatie vertelt: "Er zijn mooie routes uitgezet in de omgeving van Veghel. Dit jaar gaan we richting de Goorse Bossen en het Hurkske. De start en finish vindt plaats bij het Wijnu gebouw, Wilgenstraat 15 in Veghel." Ook dit jaar zijn er twee afstanden voor zowel fietsers als wandelaars. Voor de fietsers zijn de afstanden 28 en 47 kilometer. Voor de wandelaars is het mogelijk om de 28 kilometer route te lopen of bij post 2 rechtstreeks naar post 4 te lopen. Dan is de afstand 19 kilometer. Wandelaars kunnen starten vanaf 8.00 uur en de fietsers vanaf 10.00 uur. De routes staan met pijlen aangegeven. Onderweg zijn er vier verzorgingsposten ingericht, waar je gebruik van kan maken. "Zij versterken de inwendige mens met onder andere koffie en thee, soep en een broodje kaas of vlees. Daarnaast zijn er ook versnaperingen te verkrijgen", aldus de organisatie. De opbrengst gaat dit jaar naar twee missionarissen, het Veghelse jeugdcircus en naar de Palliatieve zorg.
Bij de inschrijving ontvang je een routebeschrijving en kun je ook loten kopen voor de loterij. De loten kosten 50 cent per stuk. De inschrijving voor deelname kost 4 euro per persoon. Voor een gezin met kinderen onder de 12 jaar kost inschrijving 10 euro.


Sport Awards

VEGHEL | Op vrijdag en zaterdag werden de Sport Awards 2021 uitgereikt aan vrijwilligers jeugd, vrijwilligers volwassenen en kampioenen uit Meierijstad. In een tour langs alle betrokken sportverenigingen, huldigden de wethouder Sport en de voorzitter van de Sportraad hen.

Op pagina 11 staat een overzichtje van de winnaars.