Vuurwerkverbod Blauw Geel'38

VEGHEL | Het bestuur van Blauw Geel’38 heeft besloten om het afsteken van vuurwerk rondom wedstrijden van Blauw Geel’38 te verbieden. “Het einde van het seizoen nadert en hopelijk mogen wij vele kampioenen begroeten binnen onze club. Wij willen echter met klem benadrukken dat het ten strengste verboden is vuurwerk af te steken rondom wedstrijden op het Prins Willem Alexander Sportpark, zoals het in heel Nederland verboden is”, meldt het bestuur. Het verbod geldt uiteraard ook voor bezoekende voetbalclubs.


Johan van Gerwen

SINT-OEDENRODE | Op donderdag 19 mei heeft burgemeester Van Rooij van de gemeente Meierijstad tijdens de raadsvergadering een Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan Johan van Gerwen (41 jaar) uit Schijndel. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Van Gerwen neemt na 12 jaar afscheid als raadslid om te worden benoemd tot wethouder van de gemeente Meierijstad. Tijdens zijn politieke loopbaan was hij van 8 april 2010 tot en met 31 december 2016 raadslid voor het CDA in de toenmalige gemeente Schijndel. Sinds 2015 was hij daarvoor ook fractievoorzitter. Deze functie bekleedde hij ook in de gemeente Meierijstad voor het CDA.


Gaslek

VEGHEL | Op het Bolkenplein in Veghel is donderdag rond 19.00 uur een gaslek ontstaan. Zowel de brandweer als Enexis kwamen ter plaatse. In het begin was het niet precies duidelijk in welk gebouw de lekkage zich bevond. Daarom heeft de brandweer in diverse panden metingen verricht. Uiteindelijk wisten ze het lek te vinden.