Ayoub Elbarki en Matthijs Haeve maken de overstap naar de eerste selectie.
Ayoub Elbarki en Matthijs Haeve maken de overstap naar de eerste selectie. Foto:

Regio voetbaloverzicht

REGIO | Wat een zondag waar de finishstreep voor de meeste ploegen duidelijk in het zicht komt. Schijndel werd glorieus kampioen met een 5-0 overwinning op DSC. Blauw Geel’38/Jumbo verzekerde zich voor het zesde seizoen van Derde Divisie voetbal via een 2-1 zege op DEM. Vorstenbossche Boys beleefde een katertje door gelijk te spelen thuis tegen Juliana en dus ging de champagne voor een weekje(?) terug de koeler in. Verdriet en geluk slapen in de eindfase van de competitie vaak op één kussen wat wél mooie plaatjes geeft.

Door: Peter Kuijpers.

Blauw Geel’38 speelde een heerlijke eerste helft die werd afgesloten met een 2-0 voorsprong. DEM speelde al vroeg in de wedstrijd met tien man wegens rood voor een onbesuisde actie. Vince Duits (mooi doelpunt) en Lars Loermans waren de schutters. DEM kwam in de 90e minuut nog onverwachts op 2-1. Donderdag reist Blauw Geel’38 af naar Heerlen waar het Groene Ster treft. Samen met HSC’21 is Blauw Geel’38 leider in periode-3. Wie weet wat dit nog gaat brengen. Overigens bij de selectie van komend seizoen zijn twee talentvolle jeugdspelers toegevoegd. Ayoub Elbarki en Matthijs Haeve uit JO 19 dat zaterdag kampioen werd.

1C: Woezik – Erp
Erp kreeg zondag een lelijke tik op de vingers. Op eigen veld werd het een beschamende 0-5 nederlaag. Zondag gaat de reis naar Wijchen en wacht Woezik. De Wijchenaren zullen er alles aan doen om Erp te kloppen gezien de nacompetitie daar nog dreigend dichtbij is. Erp is veilig en kan de wansmaak van het verlies wegpoetsen. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Killy Mandemakers aan de Suikerbergseweg voor aanvang.

1C: Nemelaer – Rhode/VSB
Rhode speelt zondag uit tegen Nemelaer dat periode 2 al in de knip heeft. Het team lijkt in vorm na de 0-5 winst bij Erp. Rhode gaat voor een kleine kans om zich van nacompetitie te ontdoen ten koste van Berghem Sport. Winst is dan noodzakelijk zondag. Om 14.30 uur wordt er begonnen op Sportpark Walzaad in Haaren.

2F: Heeswijk – SVSSS
De ploeg van trainer Theo van Lieshout leed zondag een 2-1 nederlaag bij Emplina. De Balledonkers zijn uitgespeeld en kunnen in de laatste thuiswedstrijd tegen competitie tweede SVSSS er nog een leuke wedstrijd van maken. Om 14.30 uur gaat de bal rollen.

3C: Avanti’31 – BMC
Sinds de komst van de Zuid-Willemsvaart in 1825 die Schijndel en Berlicum scheidde is het affiche als ‘derby’ wat fletser geworden. Toch is de afstand tussen beide velden slechts een paar kilometer. Avanti’31 deed goede zaken in Alem zondag door met 3-4 te winnen. De club strijd met Den Dungen voor periode-3 of de overname van de periode van Schijndel. BMC zal zich moeten handhaven via de nacompetitie. Om 14.30 uur wordt er op de Molenheide afgetrapt.

3D: RPC – Nijnsel
De nummer één tegen de nummer laatst waar RPC bij winst de kampioensvlag mag hijsen. Nijnsel zien we volgend seizoen terug in de vierde klasse. Als Meierijstad club hopelijk niet richting Eindhoven maar gezellig bij onder anderen VOW, WEC en Boskant. In Eindhoven wordt op Sportpark De Heihoef om 14.30 uur begonnen.

4F: VOW
Voor VOW eindigde de competitie zondag na een 4-0 winst bij Tivoli in Eindhoven. De club hoopt op de winst van periode-3, maar ziet ELI met rasse schreden naderen. De club heeft nog maar drie punten voorsprong op ELI en vier op WEC in deze periode. Beiden clubs hebben nog twee wedstrijden in te halen. Spannende weken dus voor de Zijtaarders.

4F: Boskant – WEC
Beiden beginnen aan de laatste twee wedstrijden die hen van het einde competitie scheiden. WEC heeft nog een klein kansje op periode-3. Boskant ontvangt volgende week ELI nog thuis de directe concurrent voor VOW in de race naar de winst in periode-3. Mooie derby op De Scheken waar om 14.30 uur wordt begonnen.

4F: Avesteyn
De club van trainer Hugo van de Sande is komend weekend vrij. De club bereidt zich voor op de nacompetitie waar alles op gefocust is in Dinther. Acht werd zondag de terechte kampioen in deze klasse.

4H: Ulysses – Vorstenbossche Boys
Een uitgesteld feestje komende zondag op de Bergakkers. In feite is het een uitwedstrijd voor de ploeg uit Vorstenbosch, maar om dat het vorige duel werd omgeruild is de plaats van handeling zondag De Bergakkers. Afgelopen week ging het in de slotfase gruwelijk mis en liet Vorstenbossche Boys Juliana Mill in de slotfase nog langszij komen. De bloemen en kampioenshirts, die al aan de rand van het veld stonden, konden weer opgeborgen worden. Ach, jammer als je er op gerekend hebt, maar nog twee opties blijven openstaan. Zondag al als competitie laatste het Megense Ulysses naar Vorstenbosch afreist.
Zondag kan er opnieuw een sprong gemaakt worden nu naar de derde klasse waar het in het verleden eveneens ooit speelde. Om 14.30 uur gaat het beginnen met als twaalfde man de fanatieke en luidruchtige aanhang van de club.

4H: Herpinia – SCMH
Voor SCMH is er weinig eer meer te behalen. De club leunt rustig tegen het middenrif aan van deze klasse. Datzelfde geldt voor de bezoekers uit Herpen. Ulysses of Gassel is hier de rechtstreekse degradant. Cito heeft al een periode waar FC De Rakt kanshebber is om de periode van Vorstenbossche Boys over te nemen. Periode 3 is nog geheel open en nog lang niet beslist. In Herpen wordt om 14.30 uur begonnen.

5E: Boerdonk –HBV
Voor Boerdonk is het over en uit. Dat geldt niet voor tegenstander HBV uit Beers bij Cuijk. Trainer van HBV is Lucien Roeffen uit Beers ooit nog trainer van onder anderen Festilent en Avesteyn. Bij winst is HBV kampioen. Kliksport is er zondag bij in Boerdonk waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

5E: Fiducia – RKVV Keldonk
Beiden teams kijken uit naar het einde van de competitie. Keldonk kan volgende week in een thuiswedstrijd met MVC uit De Mortel heerlijk thuis afsluiten. Het team van trainer Ruud Fleskens kende een korte opleving, maar kwam uiteindelijk te kort om een prijsje pakken. In De Rips wordt om 14.30 uur begonnen.

5C: Ollandia - DEES
Voor de Ollanders gaat deze competitie als de bekende nachtkaars uit. Jammer dat er een paar wedstrijden zijn weggeven waar dat absoluut niet nodig was geweest. Zondag komt DEES dat een grote kanshebber is voor periode 2. Of dat motiverend is voor Ollandia moet zondag blijken. Om 14.30 uur wordt er op Ekkerzicht afgetrapt.

Vreugde bij een van de vier treffers van Avanti in Alem.