Scooterrijder komt onder
paardentrailer terecht

VEGHEL | Op Het Ham in Veghel vond zondagmiddag rond 13.30 uur een ongeval plaats. Een scooterrijder verloor de macht over het stuur toen hij een voetganger met een crossmotor inhaalde. De man botste tegen een varkensrug waarna hij onder een geparkeerde paardentrailer schoof.

Politie, ambulance en brandweer werden opgeroepen om hulp te verlenen. Politie en ambulancemedewerkers hebben de scooterrijder onder de trailer vandaan kunnen halen. Inzet van de brandweer was niet nodig. Het duurde geruime tijd voordat men het slachtoffer gestabiliseerd had. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.


Wilde achtervolging

VEGHEL | Een wilde achtervolging op de A50 tussen Eindhoven en Veghel is vrijdagavond geƫindigd op de afrit bij Eerde. Daar reden minstens zeven politiewagens een voertuig klem op de afrit bij Eerde.

Rijkswaterstaat stond stand-by op de toerit bij Sint-Oedenrode om de weg eventueel af te sluiten. Het is niet bekend wat er precies aan de hand was.