De jongeren die Veghel Connect organiseren en deelnamen aan Young Leaders.
De jongeren die Veghel Connect organiseren en deelnamen aan Young Leaders.

Jongeren organiseren Veghel Connect in het Julianapark

Algemeen

VEGHEL | Negen jongeren die deelnamen aan Young Leaders Meierijstad organiseren op zondag 3 juli Veghel Connect, een gratis evenement in het Julianapark voor jong en oud. “Iedereen is welkom”, vertelt Alex Muller, Young Leaders deelnemer en student ‘social work’.

De Veghelse coverband Hear It staat bijna de hele dag op het podium om de bezoekers te vermaken met hun brede repertoire en er wordt flink uitgepakt met verschillende activiteiten. “Je kan bijvoorbeeld schaken tegen Martie van der Zanden”, vertelt Alex. “Hij kan zelfs tegen vier mensen tegelijk schaken.” Verder kunnen bezoekers zich laten schminken, hun haar laten doen, aan de slag gaan in de knutselhoek of bij de sierradenworkshop, oud-hollandse spelletjes spelen of gebruikmaken van het springkussen. Een hapje en een drankje worden natuurlijk ook niet vergeten.

Young Leaders
Veghel Connect is het resultaat van het Young Leaders trainingsprogramma waar deze negen jongeren aan hebben deelgenomen. Alex vertelt: “Het doel is om jezelf te ontwikkelen en uiteindelijk een evenement met een maatschappelijk doeleinde te organiseren. Met Veghel Connect willen we mensen samenbrengen en de kans geven om nieuwe connecties aan te gaan.” De jongeren worden ondersteund door nog zo’n tien vrijwilligers en jongerenwerk van stichting OnsWelzijn. “We werken ook samen met OnsWelzijn en MetJeHart om ouderen te betrekken. En het evenement is toegankelijk voor mensen met een beperking.” Alex besluit: “Dankzij een subsidie van de gemeente en van de stichting IkBenGeweldig is het mogelijk om alles gratis te organiseren.” Veghel Connect vindt plaats op 3 juli van 12.00 tot 17.00 uur in het Julianapark in Veghel.