Ierse muziek sessie bij D'n Brouwer

MARIAHEIDE | In Café-Zaal D'n Brouwer in Mariaheide wordt op vrijdag 1 juli weer een Irish Folk & Traditional Music sessie georganiseerd.

Een Ierse avond waarbij iedereen zijn instrument mee mag nemen en lekker mee mag spelen met Ierse muziek. Het café vertelt: "Bespeel je geen instrument? Helemaal geen probleem meezingen, dansen en toekijken mag natuurlijk ook. Zou je wel eens willen weten wat Ierse muziek is? Wandel dan eens binnen, de toegang is gratis en iedereen is welkom." De avond begint om 19.30 uur en eindigt rond 23.00 uur. Kijk voor meer info op de Facebookpagina Ierse Sessie Meierijstad of neem contact op via sessiemeierijstad@kpnmail.nl of 06 10 71 53 10.


LadyGurU Arts & Crafts pop-up-atelier

HEESWIJK-DINTHER | Kunstzinnig en creatief vrouwenplatform LadyGurU laat zich zien tijdens het landelijk open atelierweekend van 25 en 26 juni. Op de Noordkade in Veghel hebben zij een pop-up-atelier ingericht in de Malerij. "LadyGurU Arts & Crafts is een groep van vrouwen die zich verenigd hebben om elkaar te inspireren en te helpen hun kunstcreaties een podium te geven", laat Hieke Stek weten.

Tijdens het weekend zullen een aantal LadyGuru's aan het werk zijn. Ook wordt er werk geëxposeerd, is er een demonstratie glascasting en er zijn twee doorlopende workshops: collagetechniek en zentangle (een grafisch lijnenspel) Beide workshops kosten 10 euro. Stek: "Natuurlijk is er ook tijd om met de kunstenaars in gesprek te gaan en de kunst bij hen af te kijken. Misschien vind je wel een kunstwerk voor bij je aan de muur of op tafel. Mocht je vooraf al wat kunstwerken willen zien, dan kan dat op www.ladyguru.shop. Hier staan al veel werken op, maar er is ook veel nieuw werk te zien bij het open atelierweekend. Als je zelf ook creatief en kunstzinnig bezig bent als vrouw, zouden we het fijn vinden om van je te horen en je te zien in de Malerij. We vertellen je graag meer over ons platform en nieuwe LadyGurU's zijn altijd welkom. Tot komend weekend!"


Excursie IVN Veghel

VEGHEL | Natuurvereniging IVN Veghel organiseert op zondag 10 juli een wandeling in de Dommelbeemden bij Nijnsel. Dit gebied is van Staatsbosbeheer. Het is een afwisselend landschap met hoge, droge gedeelten en lage natte die ieder weer hun eigen begroeiing hebben. Er is een veenplas, een uitkijktoren, een kapelletje. De wandeltocht is van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Start bij het gemeentehuis Veghel om 10.00 uur of bij de parkeerplaats tegenover huisnummer 37a aan de Lieshoutsedijk in Nijnsel. De wandeling is ongeveer 4.5 kilometer. Meer informatie op: www.ivn-veghel.nl.