Uitbreiding Maria ter Heide basisschool

MARIAHEIDE | De Maria ter Heide basisschool in Mariaheide gaat verbouwd worden. De verbouwing gaat 166.000 euro meer kosten dan de 5.5 ton die in 2021 begroot was. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met de verhoging van het budget.

Eigenlijk had de bouw al volop bezig moeten zijn, maar zover zijn ze in Mariaheide nog niet. De schop moet de grond nog in, terwijl iedereen in de startblokken staat om te beginnen. Alleen door uitstel in verband met de flink gestegen bouwkosten is er nog niet begonnen met de verbouwing. Donderdagavond werd er een belangrijke stap gezet om dit proces te versnellen. Om alle leerlingen goed onderwijs te kunnen geven is een permanente uitbreiding nodig van 180 vierkante meter. In 2021 stelde de gemeenteraad 5.5 ton beschikbaar voor de uitbreiding van de Heise basisschool. De prijzen zijn echter flink gestegen. Daarom vroeg het college van burgemeester en wethouders afgelopen donderdagavond om 166.000 euro extra. De gemeenteraad ging daarmee akkoord.

Te weinig onderwijsruimte
De permanente uitbreiding van de Maria ter Heideschool is nodig omdat het aantal leerlingen flink is gegroeid. "Door groei van het aantal leerlingen beschikt Maria ter Heide over te weinig onderwijsruimte om goed passend en (meer) inclusiever onderwijs te kunnen verzorgen. Op dit moment moet dit gebeuren in de open, multifunctionele ruimte (speelzaal voor de kleuters), in de open ruimtes/gangen voor de klaslokalen, in de ruimte van de concie¨rge of in het kantoortje van de directie/IB. Dit maakt dat sommige noodzakelijke ondersteuning niet naar behoren of zelfs niet in ons gebouw geboden kan worden", aldus Paul Verrijdt, directeur van Maria ter Heide.