Boerenprotest met tractoren bij gemeentehuis in Veghel

VEGHEL | Ongeveer vijftig boeren hadden zich dinsdagochtend verzameld bij het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel. De boeren uitten daar hun ongenoegen over het aangekondigde stikstofbeleid. Het protest verliep vreedzaam.

De boeren waren met ongeveer twintig trekkers afgereisd naar Veghel. De tractoren stonden vlak voor de deur van het gemeentehuis. Het verkeer ondervond weinig hinder van de protestactie. Ook in en om het gemeentehuis was er geen vijandige sfeer.
"Het is een grote schreeuw om hulp”, aldus Gerard van Zutphen, voorzitter van ZLTO De Meierij. Hij vervolgt: "Er wordt niet naar ons geluisterd en onze plannen worden niet serieus genomen. Alles is aan de kant geschoven. In plaats van naar ons te luisteren worden de stikstof reductiedoelen vijf jaar naar voren gehaald. Het is echt ongelofelijk.” De voorzitter van ZLTO De Meierij snapt dat niet alle plannen van de boeren overgenomen kunnen worden. "Maar helemaal niks? We mogen meepraten voor de bühne, maar er wordt niets, nada, noppes meegedaan."
Lees meer over het boerenprotest in Veghel op pagina 3.