Afbeelding

Noord-zuid-lijn in de Malerij

Algemeen

VEGHEL | De Compagnie presenteert nieuw werk van Nelleke Bosland. Helder gekleurde lijnen en schaduwen dansen en buitelen ritmisch door elkaar. Spiegelende vlakken zorgen voor een verwarrende herhaling. Met plakband verandert Bosland de Malerij op de Noordkade in Veghel in een vervreemdende wereld. De ruimte zelf vervlecht zich met projecties van de zon, de tape zorgt voor ruimtelijke verbindingen en smeedt tegelijk alles tot één geheel. De tapetekening noord-zuid-lijn is te zien van 9 juli tot en met 21 augustus.

Bosland maakt werk op locatie, dat direct met deze ruimtes verbonden is. Het biedt verschillende perspectieven op de werkelijkheid. Vanuit ieder ander standpunt is de ervaring van het werk verschillend - de kijker ziet steeds iets anders. Met lijnen in de ruimte schept zij een metafoor van een complexe samenleving die steeds lastiger te begrijpen is. Er ontvouwt zich een abstracte en gekleurde wereld waar de toeschouwer steeds iets anders in ziet.

Op de Noordkade in Veghel maakt Bosland, op uitnodiging van De Compagnie, in de Malerij de site-specifieke tapetekening noord-zuid-lijn, gebaseerd op de architectuur en de kleuren van het gebouw. Een driedimensionale tekening waar de bezoeker onderdeel is van de installatie.

De tentoonstelling is te zien van 9 juli tot en met 21 augustus. Dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 - 17.00 uur en zondag van 13.00 - 17.00 uur.