De productie gaat in première in het natuurtheater in Heeswijk-Dinther. (Foto: Jos Kaldenhoven)
De productie gaat in première in het natuurtheater in Heeswijk-Dinther. (Foto: Jos Kaldenhoven) Foto: jos kaldenhoven

Jeugdtheatergroep presenteert Stijn en Het Tijdfestijn

Algemeen

HEESWIJK-DINTHER | Stijn en Het Tijdfestijn is de nieuwe productie van de jeugdtheatergroep Kersouwe. Eloise Sanders uit Veghel speelt nog niet zo lang bij de Kersouwe. Zij speelt de rol van Ridder: “Ik vind dat echt heel leuk want ook al heb ik niet veel tekst, ik ben toch vaak op het podium te vinden.”

Regisseur Kim van Kooij vertelt: “Opa is oud en gek, een rare kwibus en daarom moet hij naar villa ‘het laatste plekkie’. Althans dat vinden de drie dochters. Kleinzoon Stijn denkt daar heel anders over. Opa is niet gek, hij is geniaal, de dochters hebben het alleen te druk met ruzie maken om dat te kunnen zien. Opa is zijn kakelende dochters meer dan zat en vandaag besluit hij om het tegendeel te gaan bewijzen. En dat zal tijd worden ook, want morgen om 8 uur wordt ie door de dochters naar ‘het laatste plekkie’ gebracht. Opa heeft in het geheim aan een tijdmachine gewerkt. Bovendien heeft de koning ‘de grote prijs van de wetenschap’ uitgeschreven. Er bestaat geen betere manier om te bewijzen dat opa alles behalve een rare kwibus is. En als er een tijdmachine aan te pas komt, dan kunnen er aparte dingen gebeuren. Opa Hans en Stijn raken verstrikt in een enorme toestand rondom een ontvoerde prinses, nonnen zonder huis, een hysterische koning en jaloerse monniken.” Eloise is erg enthousiast over Stijn en Het Tijdfestijn: “Het stuk is heel goed bedacht, vooral leuk met die tijdmachine en de stukjes die een beetje naar het heden leiden. Jullie moeten zeker komen kijken!” 

Stijn en Het Tijdfestijn gaat in première op woensdag 13 juli om 15.00 uur in natuurtheater de Kersouwe. Voor het bestellen van kaarten en meer informatie kun je terecht op www.kersouwe.nl.