Een man wordt onder zware politiebegeleiding uit zijn woning gehaald.
Een man wordt onder zware politiebegeleiding uit zijn woning gehaald. Foto:

Twee Veghelaren opgepakt na reeks schietincidenten

VEGHEL | In de afgelopen periode vonden er maar liefst vier schietincidenten in Oss plaats. Ondanks dat er geen gewonden vielen, was de impact voor de omgeving groot. De politie heeft vorige week woensdag twee mannen uit Veghel hiervoor aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man en een 22-jarige man. Zij zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

In de afgelopen weken vonden er meerdere schietincidenten op woningen in Oss plaats. “Wij gaan ervan uit dat deze beschietingen niet willekeurig uitgevoerd zijn, maar onderzoek moet uitwijzen of dat ook zo is. Wij denken dat deze verdachten betrokken zijn bij deze schietincidenten, daarom worden zij verdacht van poging doodslag/moord en van bedreigingen en vernielingen”, meldt de politie.

Actiedag
Afgelopen woensdag is de politie op meerdere plekken in Veghel binnengevallen. Naast de twee aanhoudingen heeft de politie ook meerdere vuurwapens en drugs in beslag genomen.


Overzicht incidenten

15 juli 2022
Schietincident in de Merelstraat (Oss).
Er werden meerdere schoten gelost. Volgens de politie raakte daarbij niemand gewond en was er enkel materiële schade.

Nacht van 15 op 16 juli
Schietincident Veekraal (Oss).
Voor de tweede nacht op rij werd er in Oss een woning beschoten. Eén kogel trof een woning aan de Veekraal in een ander deel van de stad dan de dag ervoor. Volgens de politie lag de bewoonster van het huis aan de Veekraal te slapen toen er op de woning werd geschoten. Daarbij werd een raam aan de voorzijde van het rijtjeshuis geraakt. De vrouw raakte niet gewond.

20 juli
Schietincident Merelstraat (Oss).
In de ochtend werd wederom een woning in de Merelstraat beschoten.

22 juli
Schietincident Vijversingel (Oss).
Voor de vierde keer in korte tijd werd er in Oss een woning beschoten. De voordeur raakte beschadigd. Er vielen geen gewonden.

27 juli
Verschillende invallen in Veghel (Hoofdstraat, Van Speijkstraat en Stationsstraat).
Aanhouding twee mannen (22 en 25 jaar) uit Veghel.


Locaties van beschietingen
In de Schadewijk in Oss werden in een week tijd vier woningen beschoten. Het begon allemaal op vrijdagmorgen 15 juli met een woning aan de Merelstraat, daarna volgden huizen aan de Veekraal en opnieuw de Merelstraat (andere woning) en twee weken terug op vrijdagmorgen een woning aan de Vijversingel. "Bij de vier incidenten vielen gelukkig geen gewonden, maar de impact voor de buurt en de zorgen over een veilige woonomgeving waren er niet minder om. We hebben daarom met man en macht aan deze zaak gewerkt. De politie was opvallend en onopvallend extra in de wijk te vinden en de recherche en het Openbaar Ministerie werkten op de achtergrond door aan het onderzoek”, laat de politie weten. De Veghelse verdachten zitten nog vast. Een politiewoordvoerder kan nog niet zeggen wat ze ten laste wordt gelegd. Wel blijven beide mannen voorlopig vast zitten.