De opening werd in stijl gevierd.
De opening werd in stijl gevierd.

Geslaagde opening nieuwe hoofdlocatie Van Berkel

VEGHEL | Generatie denken hoort bij een familiebedrijf. Op het fundament van de eerste generatie bouwt de tweede generatie door om het bedrijf toekomstbestendig te maken. Logisch dus dat voor de nieuwbouw is ingestoken op kwaliteit en gebruiksmogelijkheden voor de lange termijn. Van Berkel opende afgelopen weekend de nieuwe hoofdlocatie aan de Doornhoek in Veghel. 

Naast een nieuw hoofdkantoor en centrale werkplaats is het ook de thuisbasis voor Van Berkel Landschap & Infra. Op zaterdag 10 en zondag 11 september werd de opening van de nieuwe locatie gevierd. Met een feest voor de medewerkers op zaterdagavond en een zeer drukbezochte brunch en open dag op zondag.
Ina Adema, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant en Jan Goijaarts, wethouder gemeente Meierijstad gaven het startschot voor de open dag.

Werkplezier
Ruim 3.000 relaties, familieleden en vrienden hebben kennis gemaakt met de toekomstvisie en duurzame gedachte achter de nieuwbouw. De nieuwe hoofdlocatie is een plek waar Van Berkel haar bedrijfsonderdelen verbindt. Een plek waar leren en werken, ontwikkelen en uitvoeren en werkplezier samenkomen. Hoe dat in z’n werk gaat konden de bezoekers zien en zelf ervaren. Zo waren er voor de jeugd activiteiten waarbij ze op een speelse manier kennis konden maken met het werk van Van Berkel.

Fijne werk- en leeromgeving
Voordeel van nieuwbouw is dat je vanaf de tekentafel kunt beginnen. Van Berkel laat weten dat ze de ideale combinatie hebben gemaakt tussen gebouw, terrein en werkprocessen. “Het is een plek om prettig te kunnen werken en elkaar te ontmoeten. En een plek waar vakmensen en nieuwe talenten hun kennis kunnen vergroten in een eigen leeromgeving. In het opleidingscentrum komen leren en werken écht samen. En ontwikkelen doen we op meer manieren. Zo biedt de nieuwe locatie ook plek aan een IT-team. Zij ontwikkelen technologie die uitvoering van projecten door Van Berkel nog makkelijker en beter maakt”, laat de Veghelse onderneming weten.

Circulariteit in hogere vorm
De gebouwen en het terrein zijn gerealiseerd vanuit de circulaire gedachte. Logisch voor Van Berkel, omdat ze er dagelijks mee bezig zijn. Zo hebben ze zelf geproduceerde kringloop grondstoffen gebruikt voor asfalt, beton en bodemverbetering. Een nog hogere vorm van circulariteit is de langdurige gebruiksmogelijkheid. Het terrein en de gebouwen zijn zo ingedeeld en geconstrueerd dat ze aan te passen zijn aan toekomstige wensen. De toegepaste materialen zijn bovendien terugneembaar en te hergebruiken of recyclen.

Duurzaam en zonder verspilling
Vanuit de duurzame visie van Van Berkel wordt verspilling tegen gegaan. Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt voor besproeien van de tuin en wassen van materieel. Het gebouw is energieneutraal en zelfvoorzienend. Er wordt geen gas gebruikt, maar aard- en luchtwarmte.
“En we gaan nog een stap verder. Met daken vol zonnepanelen wekken we vier keer zoveel energie op dan we op dit moment nodig hebben. Omdat het kan, maar ook omdat het bedrijf ziet dat dieselverbruik omgezet wordt naar elektrisch verbruik. We hebben echt groene energie, lokaal opgewekt. Zoals past bij aanpakkers van nature”, besluiten ze bij Van Berkel Groep.

Open dag bij Van Berkel (Foto: Bart Verkuijlen).